19 aprilie 2019
Evenimente
23
Cardinalul Cordes şi mişcările ecleziale
Papa Benedict al XVI-lea l-a felicitat pe Cardinalul Josef Cordes cu ocazia împlinirii a 75 de ani. Preşedintele Consiliului Pontifical Cor Unum este apreciat în mesaj pentru sprijinul dat noilor mişcări din Biserică şi pentru diversele sale contribuţii aduse de-a lungul timpului. "Nici nu mai îmi amintesc când ne-am cunoscut prima oară", scrie Pontiful, amintind de lunga prietenie cu Cardinalul, amândoi făcând parte într-o vreme din Conferinţa Episcopală Germană, înainte să fie chemaţi să slujească în Curia Romană.

[Cititi restul articolului...]

13
Episcop din Comunitatea Emanuel consacrat în Vatican
Cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Vaticanului, a consacrat sâmbătă, 12 decembrie, trei Episcopi în Bazilica San Pietro. Printre noii episcopi se află şi unul dintre colaboratorii Papei Benedict al XVI-lea, Mons. Jean Laffitte, de 57 de ani, care provine şi aparţine unei comunităţi din Reînnoirea Carismatică Catolică, mai exact Comunităţii Emanuel.

[Cititi restul articolului...]

02

În această pagină puteţi afla de acum înainte programul Seminariilor de Viaţă Nouă în Duhul Sfânt care se desfăşoară în România, seminarii organizate de comunităţile şi grupurile de rugăciune carismatice din întreaga ţară. Fiecare seminar va fi anunţat înainte de perioada de înscriere, cu informaţii complete, locul, durata şi date de contact pentru înscriere.

[Cititi restul articolului...]

11
A  6-a Întâlnire generală a RCC Transilvania
Pe 10 octombrie 2009 a avut loc la Odorhei cea de-a 6-a întâlnire a RCC din Ardeal. Întâlnirea a fost organizată şi în acest an, fidelă fiind tradiţiei, de comunitatea Izvorul din Odorhei şi nu s-au făcut de ruşine! În fiecare an comunităţile organizatoare au reuşit să surprindă participanţii. La întâlnirea din acest an au sosit 800 de participanţi, din peste 20 de locuri

[Cititi restul articolului...]

01
Aniversare carismatică - 10 ani de Viaţă în Duh la Braşov
La sfârşitul lunii septembrie Comunitatea Viaţa Nouă în Duhul Sfânt din Braşov, care reuneşte fraţi şi surori de limba română şi maghiară, a trăit un moment aniversar important în drumul ei cu Domnul.
Membrii comunităţii au sărbătorit 10 ani de la primul Seminar de Viaţă în Duh organizat la Braşov şi deci de la naşterea comunităţii.

[Cititi restul articolului...]

16
"RCC, rugaţi-vă pentru Sfântul Părinte...."
Acestea sunt cuvintele Papei Benedict XVI adresate Presedintelui ICCRS Michelle Moran la finalul Audienţei Generale din 16 septembrie, desfăşurată în Aula Paul al VI-lea din Vatican. Michelle, împreună cu Oreste Pesare, Director Executiv ICCRS, au participat la Audienţă împreună cu 33 de studenţi ai celui de-al III-lea Institut pentru Formarea Responsabililor organizat de ICCRS la Roma

[Cititi restul articolului...]

16
Papa Benedict al XVI-lea invită preoţii să primească carismele Mişcărilor ecleziale şi a Noilor Comunităţi
În Scrisoarea de declarare a Anului Sf. Preoţii, adresată preoţilor în ziua de 16 iunie 2009, Papa Benedict al XVI-lea le face acestora o invitaţie specială: să recunoască noua primavară pe care Duhul o aduce în Biserică prin Mişcările ecleziale şi Noile Comunităţi şi să descopere, să recunoască şi să încurajeze carismele laicilor, valorizându-le şi pentru binele lor personal.

[Cititi restul articolului...]

04
Rusaliile şi Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
Sărbătoarea Rusaliilor din acest an a coincis cu Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat. Astfel, timp de două zile, 30-31 mai, mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Snagov a răsunat de cântecele de laudă şi de invocarea Duhului Sfânt, într-o atmosferă de fraternitate şi de mare bucurie.

[Cititi restul articolului...]

04
Întâlnirea Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice italiene (Rinnovamento nello Spirito), Rimini, 2009
Printr-o telegramă semnată de secretarul de stat şi cardinalul Tarcisio Bertone, Sfântul Părinte a adresat un mesaj Reînnoirii Carismatice Catolice din Italia (Rinnovamento nello Spirito), cu prilejul celei dea 32-a întâlniri naţionale de la Rimini.

[Cititi restul articolului...]

24
Prima consacrare laică în Comunitatea Magnificat

Sâmbătă, 21 martie 2009, în capela Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, Agneza Ţîmpu, responsabilă a Comunităţii Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică din România, a făcut actul de consacrare laică în faţa Moderatorului General al Comunităţii Magnificat, Stefano Ragnacci

[Cititi restul articolului...]

30
Slujirea Tineretului Reînnoirii Carismatice Catolice din Transilvania (Răscrucea)
Slujirea Tineretului Reînnoirii Carismatice Catolice din Ardeal, pe scurt Răscrucea, este o organizaţie de tineret (care aparţine RCC din Transilvania), al cărei ţel este să-i ajute pe tineri să-l cunoască pe Dumnezeu, să pornească şi să continue să meargă pe drumul Vieţii.

[Cititi restul articolului...]

04
Audienţă pontificală a Membrilor Reînnoirii Carismatice
Tinerele mişcări eclesiale sunt un dar de la Dumnezeu şi contribuţiile lor trebuie să fie preţuite şi primite cu încredere, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea când a primit în ziua de vineri, 31 octombrie 2008, în audienţă, două grupuri care participă la conferinţe legate de Reînnoirea Carismatică.

[Cititi restul articolului...]

28
Michelle Moran, Presedintele ICCRS, la cea de-a XII-a Adunare Generală Ordinară a Sinodului Episcopilor

"Doresc sã sugerez ca seminariştilor, preoţilor, diaconilor, cateheţilor şi tuturor celor implicaţi în slujirea de predicare şi proclamare, sã li se ofere oportunitãţi de a experimenta o mai profundã revãrsare a reînnoirii Duhului Sfânt în vieţile lor."

[Cititi restul articolului...]

12
A  5-a Întâlnire generală a RCC Transilvania
Pe 11 octombrie 2008 ne-am adunat la Gheorghieni peste 600 de persoane, din mai multe regiuni ale Ardealului, la a 5-a Întâlnire Generala a RCC din Transilvania. Organizatorii au fost la înălţime: deja la sosire au oferit primirea lor călduroasă fraţilor lor veniţi din apropiere şi din depărtare. Este extraordinară implicarea tuturor comunităţilor în această întâlnire: de aceea, întâlnirea aceasta diferă de la an la an

[Cititi restul articolului...]

01
Mişcările sunt un ajutor în urgenţa educaţională
Papa Benedict al XVI-lea a propus cinci linii călăuzitoare pentru a se face faţă urgenţei educaţionale din Italia şi multe alte naţiuni

[Cititi restul articolului...]

17
Evanghelizarea este "urgentă şi necesară"
Misiunea evanghelizatoare a Bisericii rămâne "urgentă şi necesară", le-a spus Papa Benedict al XVI-lea membrilor adunării generale a Operei Misionare Pontificale

[Cititi restul articolului...]

17
Primiţi cu deschidere carismele, nu le sufocaţi
Carisma mişcărilor şi noilor comunităţi ecleziale trebuie primită în Biserică "cu mare iubire" şi fără "prejudecăţi superficiale şi reductive", a afirmat Papa Benedict astăzi, primind 150 de Episcopi.

[Cititi restul articolului...]

11
Papa invită la redescoperirea frumuseţii botezului

Papa a făcut această invitaţie astăzi, de la fereastra biroului său, înainte de a se ruga Regina Caeli împreună cu miile de oamemeni adunaţi în Piaţa Sf. Petru. Sfântul Părinte a transmis  mesajul său duminical imediat după celebrarea Liturghiei de Rusalii.
Pontiful a remarcat mai întâi că Rusaliile erau la origine o veche sărbătoare evreiască, care a devenit creştină odată cu  coborârea în acea zi a Duhului Sfânt asupra Mariei şi ucenicilor aflaţi în cenacol, la 50 de zile după înviere. "De fapt, întreaga misiune a lui Isus a avut drept scop dăruirea Duhului Sfânt oamenilor şi botezarea lor în  'baia' renaşterii din nou," a afirmat Papa.

[Cititi restul articolului...]

05
Pontiful încurajează Reînnoirea Carismatică
Papa Benedict al XVI-lea a încurajat şi lăudat munca Reînnoirii Carismatice Catolice în angajamentul ei de a promova comuniunea, prin intermediul unei scrisori trimise membrilor acesteia.

[Cititi restul articolului...]

18
Primul seminar amplu de vindecare interioara din România
În perioada 10-13 aprilie a avut loc un seminar de vindecare interioară, desfăşurat la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din comuna Snagov, sat Ciofliceni. Seminarul, la care au participat 131 de credincioşi

[Cititi restul articolului...]

Pagina 5 din 6First   Precedentul   1  2  3  4  [5]  6  Urmatorul   Ultimul   
Newsletter
 
Prima predică de Postul Mare 2019 a părintelui Raniero Cantalamessa
18 martie 2019.
Continuând reflecţia începută în Advent despre versetul din psalm: „Sufletul meu e însetat de Dumnezeul cel viu” (Ps 42,2), în această primă predică de Postul Mare aş vrea să meditez cu voi despre condiţia esenţială pentru „a-l vedea” pe Dumnezeu. Conform lui Isus, ea este curăţia inimii: „Fericiţi cei curaţi cu inima, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu” (Mt 5,8), spune într-una din fericirile sale.
Un nou organism pentru Reînnoirea Carismatică la nivel internațional
5 noiembrie 2018.
Sfântul Scaun înființează un nou organism care să ofere "o slujire nouă, unică și internațională nevoilor Mișcării Catolice de Reînnoire Carismatică în cadrul Bisericii".
Preoții Diecezei de Chișinău s-au întâlnit cu Salvatore Martinez
27 septembrie 2018.
După celebrarea jubileului reînnoirii în Duhul Sfânt la Catedrala din Chișinău, luni, 24 septembrie 2018, a fost sărbătorită, la sediul Rinnovamento nello Spirito din Chișinău, și ziua spiritualității, alături de Preasfințitul Anton Coșa și preoții din Dieceză.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Buletin ICCRS

 

Efuziunea Duhului Sfant

 

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania