19 aprilie 2019
Evenimente
17
La data de 25 octombrie 2012, la iniţiativa RNS (Rinovamento nello Spirito Santo) şi sub patronajul Consiliului Pontifical Pentru Laici, va avea loc la Universitatea Pontificală Gregoriana un colocviu cu tema "Duhul Sfânt, pentru o cultură a Rusaliilor". Colocviul îşi propune, în contextul Anului Credinţei şi la aniversarea a 25 de ani de la enciclica Dominum et Vivificantem, o reflecţie asupra prezenţei şi acţiunii Duhului în Biserică şi în lume şi, în mod special, ca semn distinctiv şi actualizant al noutăţii Conciliului Vatican II.

[Cititi restul articolului...]

27
În solemnitatea Rusaliilor, duminică 27 mai 2012, la încheierea Timpului pascal, Papa Benedict al XVI-lea a recitat rugăciunea Regina coeli – Bucură-te, Regină a cerului, împreună cu mii de pelerini reuniţi la amiază în Piaţa San Pietro. Pontiful a vorbit despre importanţa Duhului Sfânt în viaţa creştinului

[Cititi restul articolului...]

03
Începând cu luna ianuarie 2012, versiunea în limba română a Buletinului ICCRS este publicată integral şi pe site-ul www.iccrs.org, devenind astfel publicație oficială în limba română a Biroului Slujirii Reînnoirii Carismatice Catolice Internaționale, alături de limbile engleză, spaniolă, italiană, franceză, portugheză, germană și arabă. Este o onoare pentru noi faptul că şi limba română este una dintre limbile oficiale de publicare a Buletinului ICCRS

[Cititi restul articolului...]

20
După marile sărbători, ne întoarcem acum la catehezele despre rugăciune. În audienţa dinaintea Săptămânii Sfinte ne-am oprit asupra figurii Sfintei Fecioare Maria, prezentă în mijlocul Apostolilor în rugăciune în momentul în care aşteptau coborârea Duhului Sfânt. O atmosferă de rugăciune însoţeşte primii paşi ai Bisericii. Rusaliile nu reprezintă un episod izolat

[Cititi restul articolului...]

02

Cu privire la credinţă, sfântul Augustin a făcut o distincţie care a rămas clasică până astăzi: distincţia între lucrurile crezute şi actul de a le crede: "Aliud sunt ea quae creduntur, aliud fides qua creduntur" , fides quae şi fides qua, aşa cum se spune în teologie. Prima este numită şi credinţă obiectivă, a doua credinţă subiectivă. Toată reflecţia creştină despre credinţă se desfăşoară între aceşti doi poli.

[Cititi restul articolului...]

27
Filozoful Edmund Husserl a rezumat programul fenomenologiei sale în motoul: Zu den Sachen selbst!, a merge la lucrurile înseşi, la lucruri aşa cum sunt în realitate, înainte de conceptualizarea şi formularea lor. Un alt filozof venit după el, Sartre, spune că "cuvintele şi, cu ele, semnificaţia lucrurilor şi modurile de folosire a lor" nu sunt decât "semne firave de recunoaştere pe care oamenii le-au trasat pe suprafaţa lor": trebuie depăşite pentru a avea revelaţia neaşteptată, care lasă fără suflare, a "existenţei" lucrurilor.

[Cititi restul articolului...]

21
Începând din 2011 Comunitatea Emanuel din România şi-a actualizat prezenţa pe web prin noul site care poate fi accesat la adresa www.comunitateaemanuel.ro. Site-ul, atragător din punct de vedere al concepţiei, oferă informaţii cuprinzătoare despre istoria şi identitatea comunităţii dar şi despre prezenţa sa în România

[Cititi restul articolului...]

19
În anii nu prea depărtaţi, au existat propuneri teologice care, în pofida diferenţelor profunde dintre ele, aveau o schemă de fond comună, uneori clară, uneori subînţeleasă. Această schemă este foarte simplă, pentru că este reductivă. Cele mai mari două mistere ale credinţei noastre sunt Sfânta Treime şi Întruparea

[Cititi restul articolului...]

12
Ca pregătire pentru Anul Credinţei stabilit de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea (12 octombrie 2012 - 24 noiembrie 2013), cele patru predici de Postul Mare îşi propun să ia elan şi să redea prospeţime credinţei noastre printr-un reînnoit contact cu "giganţii credinţei" din trecut. de aici titlul luat din Scrisoarea către Evrei, dat întregului ciclu: "Amintiţi-vă de conducătorii voştri. Imitaţi-le credinţa" (Evr 13,7).

[Cititi restul articolului...]

14

Ca în fiecare an, Comunitatea Magnificat trăieşte momentul ei de comuniune la nivel internaţional în primele zile din an, mereu în perioada Epifaniei Domnului. Evenimentul s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) între 5-8 ianuarie 2012și a avut ca temă generală „Noile Rusalii”. După estimările oficiale, la eveniment au participat circa1200 de persoane, ocupând cel puțin 5 hoteluri de pe malul Mării Adriatice. Toți participanții au fost dintre cei care fac un drum în Comunitatea Magnificat, acesta fiind întâlnirea internațională dintre membri acestei Comunități. Ca în fiecare an, și anul acesta Comunitatea Magnificat din România a fost reprezentată de un număr record: 50 de persoane, printre acestea numărându-se și persoane invitate, reprezentând diecezele în care Comunitatea este prezentă.

[Cititi restul articolului...]

24
A patra predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
Încheiem astăzi reflecţiile noastre despre evanghelizare. Am încercat să reconstruiesc până acum trei mari valuri evanghelizatoare în istoria Bisericii. Se puteau aminti desigur alte mari acţiuni misionare, ca aceea din Orient începută de sfântul Francisc Xaveriu în secolul al XVI-lea, sau ca aceea din continentul african în secolul al XIX-lea prin activitatea lui Daniele Comboni, a cardinalului Guglielmo Massaia şi a atâtor altora. Există totuşi un motiv pentru alegerea făcută care sper că a reieşit din reflecţiile desfăşurate.
Ceea ce schimbă şi distinge diferitele valuri evanghelizatoare amintite nu este obiectul vestirii - "credinţa, transmisă sfinţilor o dată pentru totdeauna", aşa cum o numeşte Scrisoarea lui Iuda - ci destinatarii ei, respectiv lumea greco-romană, lumea barbară şi lumea nouă, continentul american.

[Cititi restul articolului...]

21
A treia predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
În urmă cu patru zile, la 12 decembrie, continentul american a celebrat sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de Guadalupe care în Mexic este şi sărbătoare de poruncă. Este o coincidenţă fericită pentru a vorbi, în această meditaţie, despre al treilea mare val evanghelizator în istoria Bisericii, acela care a urmat după descoperirea lumii noi.

[Cititi restul articolului...]

13
A doua predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
Sfinte Părinte, Venerabili Părinţi, fraţi şi surori, în această meditaţie aş vrea să vorbesc despre al doilea mare val de evanghelizare în istoria Bisericii, acela care a urmat după prăbuşirea imperiului roman şi după amestecarea popoarelor provocată de invaziile barbare, tot cu scopul practic de a vedea ce putem învăţa din el pentru ziua de astăzi.

[Cititi restul articolului...]

06
Prima predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
Ca răspuns la apelul Sfântului Părinte pentru o reînnoită angajare de evanghelizare şi ca pregătire pentru Sinodul Episcopilor din anul 2012 despre aceeaşi temă, îmi propun să găsesc, în aceste meditaţii de Advent, patru valuri de nouă evanghelizare în istoria Bisericii, adică patru momente în care se asistă la o accelerare sau la o reluare a angajării misionare.

[Cititi restul articolului...]

07
Puteti citi aici un superb articol despre relatia dintre Euharistie si Duhul Sfant.

[Cititi restul articolului...]

21
Duhul Sfânt continuă să zidească Biserica, spune Papa
„Deoarece Duhul Sfânt continuă să zidească Biserica şi să inspire noi carisme, este rolul episcopilor de a accepta darurile cu recunoştinţă, dar şi de a discerne şi verifica autenticitatea lor”, spune Benedict al XVI-lea. Papa a spus acest lucru astăzi unui grup de 100 de episcopi, nou hirotoniţi, la primirea lor în audienţă în această dimineaţă, în palatul apostolic Castel Gandolfo. Episcopii iau parte la un curs anual, organizat în comun de Congregaţia pentru Episcopi şi Congregaţia pentru Bisericile din Răsărit.

[Cititi restul articolului...]

03
ZMT in viaţa unui preot tânăr
Când în august 1989 era cufundat în mareea de tineri care cântau ritmic iubirea lor faţă de Ioan Paul al II-lea în timpul ZMT de la Santiago de Compostela, pe atunci în vârstă de 26 de ani Miguel Delgado Galindo - pornit spre o strălucitoare carieră în drept - niciodată nu şi-ar fi imaginat că într-o zi avea să fie de cealaltă parte a scenei, printre oficialii de la Consiliul Pontifical pentru Laici, în rolul de subsecretar. La această funcţie Papa Benedict al XVI-lea l-a chemat la 18 iunie pe acest preot catalan care era deja conducător al biroului de la dicaster, cu funcţia de responsabil al secţiunii asociaţii-mişcări.

[Cititi restul articolului...]

03
Comunitatea Magnificat a organizat în perioada 20-22 mai 2011 un „Curs pentru cuplurile căsătorite”, primul de acest fel organizat de Comunitate în contextul unui plan mai amplu de formare a laicilor.
Cursul a fost organizat în Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi din Ciofliceni (Snagov) datorită susţinerii financiare din partea Comunităţii Magnificat şi a Fundaţiei „Renovabis”. La curs au participat un număr de 40 de persoane din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi din grupul de rugăciune al Comunităţii Magnificat din Râmnicu-Vâlcea. Am avut un numar de 15 cupluri care parcurg împreună un drum de formare în Comunitate la diferite nivele (aliaţi, noviciat şi discipolat), la care s-au adăugat şi persoane care fac un drum în comunitate, dar nu încă împreună cu partenerul.

[Cititi restul articolului...]

13
Colocviu internaţional la Roma despre "botezul în Duhul Sfânt"
În perioada 17-20 martie 2011 a avut loc la Roma un Colocviu Teologic Internaţional cu cu tema «Botezul în Duh» sau «Efuziunea Duhului». Evenimentul a adunat în jur de 150 de teologi şi membrii ai Reînnoirii Carismatice Catolice din 42 de ţări. Din România a participat la eveniment pr. Victor-Emilian Dumitrescu din Comunitatea Magnificat, la sugestia Arhiepiscopului de Bucureşti, Mons. Dr. Ioan Robu.
Colocviul Teologic, organizat de ICCRS (Slujirea Reînnoirii Carismatice Catolice Internaţionale), în colaborare cu Consiliul Pontifical pentru Laici, este al treilea de acest fel, după cel din 2001 (cu privire la carisma de vindecare) şi cel din 2008 (cu privire la carisme în general).

[Cititi restul articolului...]

12
A treia predică din Postul Mare a Părintelui Raniero Cantalamessa
A fost observat un fenomen curios. Fluviul Iordan, în cursul său, formează două mări: Marea Galileii şi Marea Moartă, dar în timp ce Marea Galileii este o mare cu forfotă de viaţă şi printre apele cele mai populate de peşte de pe pământ, Marea Moartă este, întocmai, o mare "moartă", nu există urmă de viaţă în ea şi în jurul ei, numai sare. Şi totuşi este vorba de aceeaşi apă din Iordan. Explicaţia, cel puţin în parte, este aceasta: Marea Galileii primeşte apele Iordanului, dar nu le ţine pentru ea, le scurge în aşa fel încât ele să poată iriga toată valea Iordanului.

[Cititi restul articolului...]

Pagina 3 din 6First   Precedentul   1  2  [3]  4  5  6  Urmatorul   Ultimul   
Newsletter
 
Prima predică de Postul Mare 2019 a părintelui Raniero Cantalamessa
18 martie 2019.
Continuând reflecţia începută în Advent despre versetul din psalm: „Sufletul meu e însetat de Dumnezeul cel viu” (Ps 42,2), în această primă predică de Postul Mare aş vrea să meditez cu voi despre condiţia esenţială pentru „a-l vedea” pe Dumnezeu. Conform lui Isus, ea este curăţia inimii: „Fericiţi cei curaţi cu inima, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu” (Mt 5,8), spune într-una din fericirile sale.
Un nou organism pentru Reînnoirea Carismatică la nivel internațional
5 noiembrie 2018.
Sfântul Scaun înființează un nou organism care să ofere "o slujire nouă, unică și internațională nevoilor Mișcării Catolice de Reînnoire Carismatică în cadrul Bisericii".
Preoții Diecezei de Chișinău s-au întâlnit cu Salvatore Martinez
27 septembrie 2018.
După celebrarea jubileului reînnoirii în Duhul Sfânt la Catedrala din Chișinău, luni, 24 septembrie 2018, a fost sărbătorită, la sediul Rinnovamento nello Spirito din Chișinău, și ziua spiritualității, alături de Preasfințitul Anton Coșa și preoții din Dieceză.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Buletin ICCRS

 

Efuziunea Duhului Sfant

 

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania