20 martie 2019
Viewing Category

Entries for the 'Evenimente RCC interne' Category

24
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.

[Cititi restul articolului...]

02

În perioada 19-20 noiembrie 2016, Comunitatea Magnificat a organizat, pentru a treia oară în ultimii șase ani, Cursul pentru cuplurile căsătorite, care s-a desfășurat la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni.

[Cititi restul articolului...]

12
În zilele de 7-8 iunie, cu ocazia Solemnităţii Rusaliilor, în Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat a VI-a Întâlnire Naţională la care au participat aproape 200 de membri din oraşele unde Comunitatea este prezentă actualmente (Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Popeşti-Leordeni şi Alba Iulia), dar şi invitaţi din alte localităţi ale ţării. Tema întâlnirii a fost inspirată de un verset din 2Cor 2,8, “Casa pe care o construiesc va fi mare şi minunată”.

[Cititi restul articolului...]

21
Începând din 2011 Comunitatea Emanuel din România şi-a actualizat prezenţa pe web prin noul site care poate fi accesat la adresa www.comunitateaemanuel.ro. Site-ul, atragător din punct de vedere al concepţiei, oferă informaţii cuprinzătoare despre istoria şi identitatea comunităţii dar şi despre prezenţa sa în România

[Cititi restul articolului...]

03
Comunitatea Magnificat a organizat în perioada 20-22 mai 2011 un „Curs pentru cuplurile căsătorite”, primul de acest fel organizat de Comunitate în contextul unui plan mai amplu de formare a laicilor.
Cursul a fost organizat în Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi din Ciofliceni (Snagov) datorită susţinerii financiare din partea Comunităţii Magnificat şi a Fundaţiei „Renovabis”. La curs au participat un număr de 40 de persoane din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi din grupul de rugăciune al Comunităţii Magnificat din Râmnicu-Vâlcea. Am avut un numar de 15 cupluri care parcurg împreună un drum de formare în Comunitate la diferite nivele (aliaţi, noviciat şi discipolat), la care s-au adăugat şi persoane care fac un drum în comunitate, dar nu încă împreună cu partenerul.

[Cititi restul articolului...]

27
Întâlnirea Reînnoirii Carismatice Catolice din Transilvania
Duminică 9 octombrie 2010 va avea loc la Miercurea Ciuc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, întâlnirea Reînnoirii Carismatice Catolice din Transilvania. Întâlnirea va avea drept temă Evanghelizarea iar cuvântul care va conduce întreagul program este versetul din Sfântul Paul: " N-am de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe el răstignit " (1 Cor. 2,2).
Programul bogat al întâlnirii, ca în fiecare an, cuprinde primirea, rugăciunea de laudă a tuturor participanţilor, cateheze, mărturii, slujire de rugăciune, adoraţie euharistică.

[Cititi restul articolului...]

19
A II-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România
A doua Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România a reunit în perioada 15-16 mai 2010 la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Snagov circa 130 de persoane angajate pe un drum spiritual în cadrul Comunităţii Magnificat, dar şi invitaţi dornici să cunoască stilul de viaţă şi de rugăciune al Comunităţii.
Participanţii, reprezentând Fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi Grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea, au dorit să anticipeze prin cele două zile de reculegere solemnitatea Rusaliilor şi să experimenteze reînnoirea pe care o aduce Duhul Sfânt în inima fiecărui creştin

[Cititi restul articolului...]

03
Reînnoirea Carismatică Catolică din Transilvania
La începutul anilor ’90 a început să se dezvolte Reînnoirea Carismatică Catolică din Ardeal. Câteva persoane, care au experimentat efuziunea Duhului Sfânt, au început să se întâlnească în mod sistematic, pentru a-l lăuda împreună pe Dumnezeu, pentru a se ruga împreună. La început se întâlneau cel mai adesea în casele lor, iar mai apoi au găsit spaţiu în parohii, inserându-se astfel şi mai mult în viaţa parohiilor şi a Bisericii.
După anul 2000 s-a înfiinţat Consiliul Reînnoirii Carismatice Catolice din Ardeal

[Cititi restul articolului...]

02

În această pagină puteţi afla de acum înainte programul Seminariilor de Viaţă Nouă în Duhul Sfânt care se desfăşoară în România, seminarii organizate de comunităţile şi grupurile de rugăciune carismatice din întreaga ţară. Fiecare seminar va fi anunţat înainte de perioada de înscriere, cu informaţii complete, locul, durata şi date de contact pentru înscriere.

[Cititi restul articolului...]

11
A  6-a Întâlnire generală a RCC Transilvania
Pe 10 octombrie 2009 a avut loc la Odorhei cea de-a 6-a întâlnire a RCC din Ardeal. Întâlnirea a fost organizată şi în acest an, fidelă fiind tradiţiei, de comunitatea Izvorul din Odorhei şi nu s-au făcut de ruşine! În fiecare an comunităţile organizatoare au reuşit să surprindă participanţii. La întâlnirea din acest an au sosit 800 de participanţi, din peste 20 de locuri

[Cititi restul articolului...]

01
Aniversare carismatică - 10 ani de Viaţă în Duh la Braşov
La sfârşitul lunii septembrie Comunitatea Viaţa Nouă în Duhul Sfânt din Braşov, care reuneşte fraţi şi surori de limba română şi maghiară, a trăit un moment aniversar important în drumul ei cu Domnul.
Membrii comunităţii au sărbătorit 10 ani de la primul Seminar de Viaţă în Duh organizat la Braşov şi deci de la naşterea comunităţii.

[Cititi restul articolului...]

04
Rusaliile şi Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
Sărbătoarea Rusaliilor din acest an a coincis cu Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat. Astfel, timp de două zile, 30-31 mai, mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Snagov a răsunat de cântecele de laudă şi de invocarea Duhului Sfânt, într-o atmosferă de fraternitate şi de mare bucurie.

[Cititi restul articolului...]

24
Prima consacrare laică în Comunitatea Magnificat

Sâmbătă, 21 martie 2009, în capela Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, Agneza Ţîmpu, responsabilă a Comunităţii Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică din România, a făcut actul de consacrare laică în faţa Moderatorului General al Comunităţii Magnificat, Stefano Ragnacci

[Cititi restul articolului...]

30
Slujirea Tineretului Reînnoirii Carismatice Catolice din Transilvania (Răscrucea)
Slujirea Tineretului Reînnoirii Carismatice Catolice din Ardeal, pe scurt Răscrucea, este o organizaţie de tineret (care aparţine RCC din Transilvania), al cărei ţel este să-i ajute pe tineri să-l cunoască pe Dumnezeu, să pornească şi să continue să meargă pe drumul Vieţii.

[Cititi restul articolului...]

12
A  5-a Întâlnire generală a RCC Transilvania
Pe 11 octombrie 2008 ne-am adunat la Gheorghieni peste 600 de persoane, din mai multe regiuni ale Ardealului, la a 5-a Întâlnire Generala a RCC din Transilvania. Organizatorii au fost la înălţime: deja la sosire au oferit primirea lor călduroasă fraţilor lor veniţi din apropiere şi din depărtare. Este extraordinară implicarea tuturor comunităţilor în această întâlnire: de aceea, întâlnirea aceasta diferă de la an la an

[Cititi restul articolului...]

18
Primul seminar amplu de vindecare interioara din România
În perioada 10-13 aprilie a avut loc un seminar de vindecare interioară, desfăşurat la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din comuna Snagov, sat Ciofliceni. Seminarul, la care au participat 131 de credincioşi

[Cititi restul articolului...]

05
Prima Întâlnire Naţională a RCC - predica P.S. Cornel, Episcop Auxiliar de Bucureşti
Evenimentul Rusaliilor descris de Luca Îl are în centrul său pe Duhul Sfânt, care devine o realitate vie în Biserica care se naşte şi marchează primatul lui Dumnezeu în istorie. Duhul Sfânt, prin revărsarea Sa, îl face pe creştin să conştientizeze că Isus este viu, proclamat ca Domn şi Mântuitor aşa cum cu toţii am mărturisit în Adoraţia dinaintea Liturghiei. Evanghelizarea după porunca: „Mergeţi şi predicaţi în toată lumea!” este însoţită de carisme şi miracole.

[Cititi restul articolului...]

04
Prima Întâlnire Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice
În ziua de 30 septembrie 2006, în Sala Sporturilor din Braşov, a avut loc Întâlnirea Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice, eveniment istoric, deoarece a fost prima întâlnire de acest gen organizată în România.

[Cititi restul articolului...]

04
Angelo Venturini - Efuziunea Duhului Sfânt

Editura Tipofin a lansat recent volumul "Efuziunea Duhului", scris de Angelo Venturini. Cartea are Nihil Obstat din partea IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, iar traducerea a fost făcută de Agneza Ţîmpu, pr. Victor Dumitrescu OFMConv şi pr. Adolfo Scandurra OCD.
Cităm din prezentarea la ediţia în limba română, semnată de Oreste Pesare, directorul ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services): "Efuziunea Duhului Sfânt sau Botezul în Duhul Sfânt este experienţa extraordinară care a antrenat, cu ajutorul Duhului Sfânt, milioane de persoane din întreaga lume

[Cititi restul articolului...]

22
Seminar de Viaţă Nouă în Duhul Sfant

În perioada 13 octombrie-15 decembrie 2009, Comunitatea Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică organizează în Bucureşti un Seminar de Viaţă Nouă în Duhul Sfânt

[Cititi restul articolului...]

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania