23 februarie 2019
Viewing Category

Entries for the 'Evenimente ecleziale internationale' Category

04
"Noul stil de colaborare"  între preoţi şi laici
Cardinalul Stanislaw Rylko a prezentat în ziua de marţi, 26 ianuarie 2010, "`noul stil de colaborare` între preoţi şi laici în mişcările ecleziale şi în noile comunităţi", şi beneficiul adus pentru Biserică. Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici a intervenit în cadrul celui de-al V-lea Colocviu de la Roma, organizat de Comunitatea Emanuel şi de Institutul Universitar Pierre Goursat (IUPG), în colaborare cu Institutul Pontifical "Redemptor Hominis", în perioada 25- 27 ianuarie 2010, pe tema "Preoţi şi laici în misiune".

[Cititi restul articolului...]

23
Cardinalul Cordes şi mişcările ecleziale
Papa Benedict al XVI-lea l-a felicitat pe Cardinalul Josef Cordes cu ocazia împlinirii a 75 de ani. Preşedintele Consiliului Pontifical Cor Unum este apreciat în mesaj pentru sprijinul dat noilor mişcări din Biserică şi pentru diversele sale contribuţii aduse de-a lungul timpului. "Nici nu mai îmi amintesc când ne-am cunoscut prima oară", scrie Pontiful, amintind de lunga prietenie cu Cardinalul, amândoi făcând parte într-o vreme din Conferinţa Episcopală Germană, înainte să fie chemaţi să slujească în Curia Romană.

[Cititi restul articolului...]

13
Episcop din Comunitatea Emanuel consacrat în Vatican
Cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Vaticanului, a consacrat sâmbătă, 12 decembrie, trei Episcopi în Bazilica San Pietro. Printre noii episcopi se află şi unul dintre colaboratorii Papei Benedict al XVI-lea, Mons. Jean Laffitte, de 57 de ani, care provine şi aparţine unei comunităţi din Reînnoirea Carismatică Catolică, mai exact Comunităţii Emanuel.

[Cititi restul articolului...]

16
"RCC, rugaţi-vă pentru Sfântul Părinte...."
Acestea sunt cuvintele Papei Benedict XVI adresate Presedintelui ICCRS Michelle Moran la finalul Audienţei Generale din 16 septembrie, desfăşurată în Aula Paul al VI-lea din Vatican. Michelle, împreună cu Oreste Pesare, Director Executiv ICCRS, au participat la Audienţă împreună cu 33 de studenţi ai celui de-al III-lea Institut pentru Formarea Responsabililor organizat de ICCRS la Roma

[Cititi restul articolului...]

16
Papa Benedict al XVI-lea invită preoţii să primească carismele Mişcărilor ecleziale şi a Noilor Comunităţi
În Scrisoarea de declarare a Anului Sf. Preoţii, adresată preoţilor în ziua de 16 iunie 2009, Papa Benedict al XVI-lea le face acestora o invitaţie specială: să recunoască noua primavară pe care Duhul o aduce în Biserică prin Mişcările ecleziale şi Noile Comunităţi şi să descopere, să recunoască şi să încurajeze carismele laicilor, valorizându-le şi pentru binele lor personal.

[Cititi restul articolului...]

28
Michelle Moran, Presedintele ICCRS, la cea de-a XII-a Adunare Generală Ordinară a Sinodului Episcopilor

"Doresc sã sugerez ca seminariştilor, preoţilor, diaconilor, cateheţilor şi tuturor celor implicaţi în slujirea de predicare şi proclamare, sã li se ofere oportunitãţi de a experimenta o mai profundã revãrsare a reînnoirii Duhului Sfânt în vieţile lor."

[Cititi restul articolului...]

01
Mişcările sunt un ajutor în urgenţa educaţională
Papa Benedict al XVI-lea a propus cinci linii călăuzitoare pentru a se face faţă urgenţei educaţionale din Italia şi multe alte naţiuni

[Cititi restul articolului...]

17
Evanghelizarea este "urgentă şi necesară"
Misiunea evanghelizatoare a Bisericii rămâne "urgentă şi necesară", le-a spus Papa Benedict al XVI-lea membrilor adunării generale a Operei Misionare Pontificale

[Cititi restul articolului...]

17
Primiţi cu deschidere carismele, nu le sufocaţi
Carisma mişcărilor şi noilor comunităţi ecleziale trebuie primită în Biserică "cu mare iubire" şi fără "prejudecăţi superficiale şi reductive", a afirmat Papa Benedict astăzi, primind 150 de Episcopi.

[Cititi restul articolului...]

11
Papa invită la redescoperirea frumuseţii botezului

Papa a făcut această invitaţie astăzi, de la fereastra biroului său, înainte de a se ruga Regina Caeli împreună cu miile de oamemeni adunaţi în Piaţa Sf. Petru. Sfântul Părinte a transmis  mesajul său duminical imediat după celebrarea Liturghiei de Rusalii.
Pontiful a remarcat mai întâi că Rusaliile erau la origine o veche sărbătoare evreiască, care a devenit creştină odată cu  coborârea în acea zi a Duhului Sfânt asupra Mariei şi ucenicilor aflaţi în cenacol, la 50 de zile după înviere. "De fapt, întreaga misiune a lui Isus a avut drept scop dăruirea Duhului Sfânt oamenilor şi botezarea lor în  'baia' renaşterii din nou," a afirmat Papa.

[Cititi restul articolului...]

29
Iubirea divină devine tangibilă în istorie
"Secolul trecut, marcat de pagini triste de istorie, a fost în acelaşi timp pătruns de mărturii minunate ale trezirii spirituale şi carismatice în toate domeniile vieţii umane". După ce l-a salutat pe coordonatorul naţional al mişcării Reînnoirii în Duh, Papa şi-a exprimat speranţa că "Duhul Sfânt va fi mereu bine primit în inimile credincioşilor, şi că atât de necesara `cultură a Rusaliilor` va deveni tot mai răspândită".

[Cititi restul articolului...]

31
Papa numeşte noile mişcări "un răspuns providenţial"
Noile mişcări şi comunităţi eclesiale sunt un "răspuns providenţial" al Duhului Sfânt pentru Biserică, a spus Papa Ioan Paul al II-lea în ajunul Rusaliilor. Papa a prezidat sâmbătă, 29 mai 2004, în Piaţa Sf. Petru, Vesprele, la care au participat 15.000 de pelerini. Sfântul Părinte a arătat că acest eveniment dă mărturie despre varietatea carismelor - daruri sau haruri date de Dumnezeu oamenilor pentru binele celorlalţi - în Biserică.

[Cititi restul articolului...]

10
Laicii din estul Europei, mărturisitori ai lui Cristos astăzi
Papa Ioan Paul al II-lea le-a adresat un mesaj participanţilor la primul Congres al laicilor catolici din Europa de est, în care îi îndeamnă să pregătească terenul pentru o puternică renaştere a Bisericii în ţările din Europa orientală. Congresul s-a deschis miercuri la Kiev (Ucraina), cu tema "Fiţi mărturisitori ai lui Cristos".

[Cititi restul articolului...]

26
"Momentul laicilor a sosit", spune Sfântul Părinte
Spunând că "momentul laicilor a sosit", Papa Ioan Paul al II-lea le-a cerut catolicilor laici să aprofundeze documentele Conciliului Vatican II. Sfântul Părinte a făcut apelul în timpul Liturghiei care a marcat apogeul Jubileului Apostolatului Laicilor. Episcopul Romei le-a spus celor 40.000 de pelerini adunaţi în Piaţa San Pietro că laicii trebuie să citească documentele Conciliului Vatican II pentru "a redescoperi marea bogăţie de îndemnuri doctrinale şi pastorale" pe care o implică vocaţiile lor.

[Cititi restul articolului...]

Pagina 3 din 3First   Precedentul   1  2  [3]  Urmatorul   Ultimul   
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania