19 aprilie 2019
View Article
17

În perioada 3-6 ianuarie 2016, Comunitatea Magnificat a organizat în Italia, la Montesilvano, cea de-a XVI-a Întrunire Generală, momentul ei anual de comuniune la nivel internațional și de înnoire a Alianței cu Dumnezeu și cu frații. Tema întâlnirii, „Tâlhari iertați”, a fost aleasă în contextul mai larg al Anului Jubiliar al Milostivirii, iar prelegerile pregătitoare pentru celebrarea Alianței au fost ținute de pr. Amedeo Cencini, canossian. La eveniment au luat parte peste 1000 de persoane, membri și persoane care fac un drum în Comunitate, din Italia, România, Turcia, Argentina, dar și oaspeți din Uganda și Pakistan.

Din Comunitatea Magnificat din România au fost prezenți 24 de frați și surori din Fraternitățile din București, Bacău și Râmnicu-Vâlcea. Dintre aceștia, au făcut pentru prima dată Angajamentul lor de Alianță în fața Comunității, a Arhiepiscopului de Perugia-Città della Pieve, cardinalul Gualtiero Bassetti, și a Episcopului Auxiliar de București, Cornel Damian, opt membri ai Fraternității din Rm. Vâlcea: Ana Hodea, Ionuț și Ana-Maria Nicolescu-Stoian, Constantina Udrea, Tincuța Toma, Valerica Jibu, Adrian Iacobuș și Emilia Sălăgean, care au fost însoțiți pentru acest eveniment de pr. Petre Balint, parohul bisericii „Sf. Anton” și de pr. Marian Stoicănescu, parohul bisericii greco-catolice „Sf. Rita”, ambii din Râmnicu-Vâlcea

Un eveniment special pentru întreaga Comunitate și mai ales pentru fraternitățile din România l-a constituit promisiunea definitivă de castitate pentru Împărăția cerurilor făcută de Agneza Țîmpu, membră aliată a Fraternității din București și unul dintre Responsabilii naționali al Comunității din România, care a avut loc în fața acelorași păstori și a întregii comunități în cadrul Sf. Liturghii din 5 ianuarie 2016, prezidată de card. Gualtiero Bassetti. Mons. Cornel Damian a venit însoțit și de pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal și secretar al Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER).

Sfintele liturghii concelebrate în cadrul evenimentului au fost prezidate de pr. Luca Bartoccini, de cardinalul Gualtiero Bassetti și de pr. Victor-Emilian Dumitrescu, din Fraternitatea din București, iar Ceremonia Alianței a fost prezidată de card. Gualtiero Bassetti.

În ultima zi a evenimentului, concluziile celei de-a XVI-a Întruniri Generale au fost făcute de unul dintre Responsabilii Generali ai Comunității, Paolo Bartoccini. Foto aici.

 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania