19 septembrie 2018
View Article
30

Pentru prima dată în istorie un Papă va merge pe Stadionul Olimpic din Roma pentru o întâlnire internaţională a mişcării de înnoire carismatică, a anunţat Vaticanul. Duminica aceasta Sfântul Părinte va participa astfel la a 37-a Adunare Naţională a Mişcării catolice de Înnoire Carismatică, evenimentul din 1 şi 2 iunie aşteptându-se să reunească aproximativ 50.000 de persoane din peste 50 de ţări. Tema evenimentului este “Căiţi-vă! Credeţi! Primiţi Duhul Sfânt!” Pontiful este aşteptat la 5PM.

La conferinţa de presă de lansare a evenimentului, Arhiepiscopul Filippo Iannone, viceregent în Dieceza de Roma, Salvatore Martinez, preşedintele mişcării Rinnovamento nello Spirito (RNS), ramura italiană a mişcării carismatice catolice, şi Guido Improta, consilier cu transporturile în Roma şi cu logistica, au discutat despre pregătiri făcute. Arhiepiscopul a spus că va fi o ocazie bună pentru credincioşi – care ar putea să nu vorbească aceeaşi limbă – să experimenteze acţiunea Duhului. Salvatore Martinez a explicat că la întâlnire vor participa şi alte mişcări şi comunităţi ecleziale, precum şi delegaţii ecumenice – evanghelice şi penticostale – “foarte interesate să vadă ce se întâmplă în Biserica Catolică”.

Într-un interviu pentru agenţia Zenit, Martinez a spus că Sfântul Părinte a acceptat cu entuziasm să participe la eveniment. “Am dorit să mutăm convocarea în centrul Italiei, în centrul creştinismului. Când am vorbit cu Papa într-o audienţă privată în septembrie despre dorinţa de a muta convocarea la Roma, Papa a spus: ‘Voi veni’.” A mai subliniat că întâlnirea are loc chiar cu o săptămână înainte de Rusalii, în timp ce Arhiepiscopul Iannone a insistat că “în acest timp de criză o întâlnire ca aceasta poate ajuta la depăşirea” diviziunilor dintre oameni. Dieceza de Roma este “foarte bucuroasă să găzduiască iniţiativa”, considerând că va aduce “multe roade”, a mai spus prelatul.

Duminică, 1 iunie, evenimentul va dura de la 10.30 la 6.45PM. Prezentările vor fi susţinute de Cardinalul Angelo Comastri, arhipreot al Bazilicii San Pietro, şi de pr. Raniero Cantalamessa, predicator al Casei Pontificale. După-amiaza, Cardinalul Stanislaw Rylko, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici, va celebra Liturghia înainte de sosirea Sfântului Părinte la 5PM. A doua zi evenimentele se vor întinde din nou de-a lungul aceluiaşi interval, în program figurând pe lângă rugăciunile carismatice şi o Liturghie celebrată de Cardinalul Agostino Vallini, Vicar pentru Dieceza de Roma. Printre vorbitori va fi şi sr. Briege McKenna, care a fost vindecată miraculos în timpul unei Liturghii la vârsta de 24 de ani şi care este cunoscută pentru carisma ei de vindecare.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania