23 februarie 2019
View Article
18
Primul seminar amplu de vindecare interioara din România

      În perioada 10-13 aprilie a avut loc un seminar de vindecare interioară, desfăşurat la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din comuna Snagov, sat Ciofliceni. Seminarul, la care au participat 131 de credincioşi din Bucureşti, Popeşti, Bacău, Iaşi şi alte oraşe din ţară, atât catolici, cât şi ortodocşi, a fost organizat de Comunitatea Magnificat din România, Fraternitatea "Misericordia" din Bucureşti. Comunitatea Magnificat a fost iniţiată de Tarcisio Mezzetti în anul 1978 şi anul acesta se împlinesc 30 de ani de existenţă, iar aici în ţară a fost iniţiată în anul 2003 de Agneza Ţîmpu, care este şi responabilul actual al Comunităţii din România.
      Prelegerile au fost susţinute de Daniele Mezzetti, care este membru în Comunitatea Magnificat de peste 25 de ani, iar actualmente este şi membru al Consiliului Regional de Umbria al Reînnoirii Carismatice Catolice, însoţit de soţia sa, Alessandra, şi de un alt cuplu din Comunitatea Magnificat din Italia, avându-l ca traducător pe pr. Victor-Emilian Dumitrescu. Printre participanţi s-au numărat şi doi preoţi ai Bisericii Ortodoxe Armene din Istanbul, Mons. Toros Ohanogullari si pr. Krikor Harutyan Uzunyan, care au mărturisit că nu au mai trăit în viaţa lor o astfel de de iubire fraternă pe care au trăit-o în cadrul seminarului.
      Programul a inclus un timp special destinat rugăciunii de laudă, prelegeri, meditaţii asupra Cuvântului lui Dumnezeu, rugăciune personală şi comunitară pe marginea temelor prezentate, Sf Liturghie zilnică. Noutatea acestui seminar (primul de o astfel de amploare în România) a constat în invitaţia adresată fiecărui participant de a nu merge singur către Dumnezeu, ci împreună cu Comunitatea, Biserica, Trupul mistic al lui Cristos, existând în acest sens momente special destinate împărtăşirii experienţelor personale cu ceilalţi şi a rugăciunii reciproce, pentru o experimentare profundă a dimensiunii comunitare în viaţa creştinului.
      Parcursul de vindecare interioară desfăşurat de-a lungul celor patru zile reprezintă de fapt o redescoperire a bazelor vieţii creştine printr-o relaţie reînnoită cu Cristos, relaţie care trebuie să devină o realitate a vieţii cotidiene prin acordarea unui loc prioritar rugăciunii. Pornind de la Fericiri, credincioşii au fost invitaţi să se lase modelaţi de Cristos, mai ales în acele arii ale vieţii personale atinse încă de slăbiciune sau păcat. În acest sens, s-a subliniat importanţa Sacramentului Reconcilierii, dar şi a iertării permanente şi necondiţionate a aproapelui ca izvor de tărie în viaţa creştină şi ocazie de maturizare a relaţiilor cu ceilalţi. Euharistia a fost evidenţiată ca mijloc privilegiat de recunoaştere a iubirii lui Dumnezeu. O zi specială din cadrul seminarului a fost dedicată aprofundării momentului Rusaliilor şi a actualizării lui în viaţa tuturor credincioşilor, care au fost îndemnaţi să îşi însuşească pe deplin harul primit la Botez, viaţa cea nouă în Duhul Sfânt fiind mărturia fundamentală a credinţei creştine. 
      Pentru unii participanţi, seminarul a constituit ocazia convertirii şi a primei Spovezi după mulţi ani; pentru alţii, a fost un moment de iertare şi reconciliere în relaţiile personale; pentru numeroasele familii prezente, un moment de rememorare a Sacramentului Căsătoriei prin rugăciunea special dedicată lor din cadrul Sf. Liturghii. La sfârşitul seminarului a existat un moment de mărturii cu privire la intervenţia harului lui Dumnezeu pe parcursul acestor patru zile, mărturii care au fost o puternică edificare pentru toţi participanţii şi o vie reînnoire a bucuriei pascale. (Viviana Vlad - Comunitatea Magnificat din România)

 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania