19 septembrie 2018
View Article
23
A V-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat

În zilele de 18-19 mai, cu ocazia Solemnităţii Rusaliilor, în Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat cea de-a cincea Întâlnire Naţională la care au participat membri din cinci oraşe unde Comunitatea este prezentă actualmente (Bucureşti, Bacău, Rm. Vâlcea, Popeşti-Leordeni și Alba Iulia), dar şi invitaţi din alte colţuri ale ţării. Având ca titlu „Lărgește și întărește cortul tău!”, tema întâlnirii a fost centrată în jurul acestor versete: Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitoarele locuinţelor tale! Nu te opri! Lungeşte-ţi corzile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, iar urmaşii tăi vor stăpâni peste neamuri şi vor locui cetăţile pustiite. Nu te teme!” (Isaia 54,2-3).

Prelegerile au fost ţinute de Paolo Bartoccini – unul dintre Responsabilii Generali ai Comunității Magnificat - și de Vincenzo Genovese, ambii veniți din Perugia (Italia).      Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Comunitatea Magnificat a început să se dezvolte în România și să promoveze, conform carismei pe care o are, spiritualitatea Rusaliilor și o evanghelizare în puterea Duhului Sfânt. De aceea, fiind an aniversar, alături de momentele de ascultare a Cuvântului, de rugăciune de laudă și adorație euharistică, au fost și cele ale rememorării faptelor minunate ale Domnului în toți acești zece ani, de la aprobarea scrisă primită din partea Arhiepiscopului Ioan Robu din 15 februarie 2003 de înființare a primului grup de rugăciune în București și până astăzi când 180 de persoane prezente am celebrat cu aducere de mulțumire acest aniversar. Momentele speciale de mărturie pe care inițiatorii Comunității Magnificat din România le-au dat: sr. Agneza Țîmpu și pr. Victor-Emilian Dumitrescu, completate de mărturiile fraților din Italia: Vincenzo Genovese, Giacomo Lancini și soția lui, Veronica, au scos la iveală pașii inediți prin care Domnul a condus această lucrare de reînnoire spirituală în viețile lor, dar și în viețile tuturor acelora care, alături de ei, au început să edifice „Cortul Domnului”. Tineri din Comunitate au expus în pași de dans sacru ebraic versete din cartea profetului Isaia, din Cântarea Cântărilor și din Psalmi, reîntregind și în acest mod experiența spirituală trăită în comuniune cu reprezentații Mișcărilor Ecleziale și a Noilor Comunități aflați în Piața Sf. Petru pentru a se întâlni cu Sf. Părinte Papa Francisc.

Ca delegat din partea Preasfințitului Ioan Robu a participat la Sf. Liturghie din ajunul Rusaliilor pr. Emil Moraru, care la final a transmit un cuvânt de salut și de încurajare din partea Păstorului Arhidiecezei de București.

           

 

 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania