20 septembrie 2018
View Article
04
Întâlnirea Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice italiene (Rinnovamento nello Spirito), Rimini, 2009

      Printr-o telegramă semnată de secretarul de stat şi cardinalul Tarcisio Bertone, Sfântul Părinte a adresat un mesaj Reînnoirii Carismatice Catolice din Italia (Rinnovamento nello Spirito), cu prilejul celei dea 32-a întâlniri naţionale de la Rimini.
      Alături de cei 20.000 de participanţi a fost prezent şi preşedintele conferinţei episcopale italiene cardinalul Angelo Bagnasco. Sfântul Părinte şi-a exprimat pe această cale speranţa unei "abundente revărsări a roadelor Paracletului" asupra întregii adunări. De asemenea şi-a exprimat speranţa că întâlnirea "va deştepta o reînnoită apropiere de Cristos răstignit şi înviat, o profundă comuniune fraternă şi o mărturie evanghelică plină de bucurie."
      În cuvântul de deschidere Cardinalul Bagnasco a invitat participanţii " să continue să fie plămădeală şi lumină în edificarea istoriei şi societăţii."
      Salvatore Martínez, preşedintele Reînnoirii Carismatice Italiene, a afirmat în concluziile întâlnirii că cele trei zile ale întâlnirii şi-au propus să fie "o invitaţie reînnoită la evanghelizare." "Suntem gata să oferim slujirea noastră lui Dumnezeu," a afirmat acesta. "Suntem un popor care a descoperit o nouă forţă pentru a proclama Evanghelia, într-o lume care are nevoie de o adevărată reînnoire spirituală." (preluare după Zenit).
 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania