23 februarie 2019
View Article
03

Comunitatea Magnificat a organizat în perioada 20-22 mai 2011 un „Curs pentru cuplurile căsătorite”, primul de acest fel organizat de Comunitate în contextul unui plan mai amplu de formare a laicilor.
Cursul a fost organizat în Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi din Ciofliceni (Snagov) datorită susţinerii financiare din partea Comunităţii Magnificat şi a Fundaţiei „Renovabis”. La curs au participat un număr de 40 de persoane din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi din grupul de rugăciune al Comunităţii Magnificat din Râmnicu-Vâlcea. Am avut un numar de 15 cupluri care parcurg împreună un drum de formare în Comunitate la diferite nivele (aliaţi, noviciat şi discipolat), la care s-au adăugat şi persoane care fac un drum în comunitate, dar nu încă împreună cu partenerul.
Scopul cursului a fost acela de a aprofunda anumite aspecte care ţin de Sacramentul Căsătoriei şi de trăirea acestuia în conformitate cu valorile evanghelice şi ale moralei creştine, cu scopul reînnoirii relaţiei dintre soţi şi a redescoperirii unei spiritualităţii conjugale întemeiate pe Sacramentul Căsătoriei. Dintre temele tratate, amintim: „Sacramentul căsătoriei reflectă gloria lui Dumnezeu”, „Bărbatul după inima lui Dumnezeu”, „Femeia după inima lui Dumnezeu”, „Iubirea şi treptele ei”, „Sexualitatea ca dar al lui Dumnezeu”, „Comunicarea între soţi”, „Iertarea ca stil de viaţă”, „Semnificaţia şi armonia unirii conjugale”, „Factorii care indică nevoia de ajutor în căsnicie”.
Cursul a avut momente speciale de rugăciune, de iertare între soţi, de reflecţie personală sau în cuplu pe anumite teme propuse de organizatori, precum şi momente de împărtăşire în grupuri şi mărturii.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania