19 septembrie 2018
View Article
13
Colocviu internaţional la Roma despre "botezul în Duhul Sfânt"

În perioada 17-20 martie 2011 a avut loc la Roma un Colocviu Teologic Internaţional cu cu tema «Botezul în Duh» sau «Efuziunea Duhului». Evenimentul a adunat în jur de 150 de teologi şi membrii ai Reînnoirii Carismatice Catolice din 42 de ţări. Din România a participat la eveniment pr. Victor-Emilian Dumitrescu din Comunitatea Magnificat, la sugestia Arhiepiscopului de Bucureşti, Mons. Dr. Ioan Robu.
Colocviul Teologic, organizat de ICCRS (Slujirea Reînnoirii Carismatice Catolice Internaţionale), în colaborare cu Consiliul Pontifical pentru Laici, este al treilea de acest fel, după cel din 2001 (cu privire la carisma de vindecare) şi cel din 2008 (cu privire la carisme în general). Iniţiativa unor astfel de dezbateri teologice a fost inspirată de Papa Ioan Paul al II-lea prin mesajul adresat în 1998 Mişcărilor ecleziale şi Noilor Comunităţi, mai precis cel de “a creşte în maturitate eclezială”. Pe de altă parte, Reînnoirea Carismatică Catolică prin cele două organisme pontificale pe care le are (ICCRS şi Catholic Fraternity) doreşte să traseze şi din punct de vedere teologico-pastoral liniile care-i definesc activitatea şi misiune în cadrul Bisericii. Deja documentul cu privire la carisma vindecării, elaborat cu ocazia Colocviului Teologic din 2001, este în curs de finalizare în colaborare cu Congregaţia pentru Doctrina Credinţei.
Tema actualului Colocviu Teologic Internaţional cu privire la “Botezul în Duh” sau “Efuziunea Duhului” este una fundamentală pentru Reînnoirea Carismatică Catolică, deoarece experienţa spirituală pe care o promovează prin acestă spiritualitate a Rusaliilor îi defineşte acesteia în esenţă rolul şi menirea în Biserică. Lucrările au vizat reflecţia asupra unui document (instrumentum laboris) deja elaborat de teologi din Reînnoirea Carismatică, dar şi cu aportul a cel puţin 30 de alţi teologi din afara acestei Mişcări care au fost consultaţi. Dintre participanţi, au coferenţiat pe această temă pr. Peter Hocken, pr. Raniero Cantalamessa, Mary Healy, pr. Fidel Oñoro, episcop Michel Santier, Ralph Martin, pr. Denis Biju-Duval. Alţi lideri laici şi preoţi au împărtăşit despre impactul Reînnoirii Carismatice Catolice în Brazilia, India, Australia, Malta, Guatemala, Benin, Camerun, Anglia şi Coreea. Cardinalul Stanisław Ryłko, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici, arhiepiscopul George Bacaouni (Liban), pr. Diego Jaramillo (Columbia) şi pr. Peter Hocken (Austria) au prezidat Sfintele Liturghii.
   
 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania