20 mai 2019
View Article
07
“Umblând în Duhul”  Conferinta europeană pentru tinerii lideri din Reînnoirea Carismatică Catolică

În perioada 24-27 februarie 2011 a avut loc la Cluj-Napoca un eveniment important  organizat de sub-comitetul pentru Europa al ICCRS - Conferinta europeană pentru tinerii lideri din Reînnoirea Carismatică Catolică.
Au fost invitaţi toţi tinerii lideri din Reţeaua Europeană a Tinerilor Lideri. Astfel, au participat tineri din Olanda, Spania, Ungaria, Austria, Germania, teritoriul Gibraltar,  România şi chiar SUA, în total  117 participanţi din 8 ţări.
În cadrul conferinţei intitulate “Umblând în Duhul” au fost abordate  teme ca istoria şi scopul Reînnoirii Carismatice Catolice,  Botezul în Duhul Sfânt,  a fi ucenicul lui Isus, carismele, creşterea în Duh, nevoile spirituale ale unui tânar lider, modalităţile de a împărtăşi propria experienţă, etc.
Învataturile au fost prezentate în limba engleză de Charles Whitehead din Marea Britanie si Christof Hemberger din Germania. Acestea au fost însoţite de mărturiile şi experienţele celor doi invitaţi, care au reuşit să capteze atenţia tinerilor prin simplitatea şi sinceritatea lor. Au fost organizate şi mici grupuri de lucru,  în care toţi au  putut împărtăşi propriile experienţe, punând întrebări şi învăţând unii de la alţii.
Momentele de rugăciune da laudă şi de adoraţie au contituit o parte importantă a programului conferinţei. Fiecare a avut prilejul de a face  o întâlnire profundă cu Domnul şi a putut să-şi reînnoiască decizia de a-l urma. Prezenţa şi manifestarea puternică a Duhului Sfânt a atins profund inimile celor participanţi, suscitând curajul de a răspunde chemării lui Dumnezeu la slujire. Nu puţini au fost cei care au primit pe parcursul momentelor de rugăciune carisme ale Duhului, în special carisma cântului în limbi.

Tinerii nu au ezitat să-şi deschida inimile înaintea Domnului, astfel că Duhul Sfânt a fost prezent pe tot parcursul celor 3 zile şi putea fi observat în bucuria şi dorinţa de a fi în comuniune a tuturor celor  prezenţi. Dupa această experienţă de a fi împreună cu Domnul şi cu ceilalţi, toţi tinerii s-au întors acasă hotărâţi să vestească cu puterea Duhului Evanghelia Domnului înviat şi să ducă mărturia lor plină de bucurie în comunităţile din care fac parte.

Participanţii au decis ca următoarea întâlnire să aibă loc în luna noiembrie la Heiligenbrun, în Germania.

Puteţi vedea fotografii de la conferinţă la acest link.

 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania