22 mai 2019
View Article
04
Prima Întâlnire Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice

      În ziua de 30 septembrie 2006, în Sala Sporturilor din Braşov, a avut loc Întâlnirea Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice, eveniment istoric, deoarece a fost prima întâlnire de acest gen organizată în România. Cei în jur de 1.500 de participanţi, veniţi din aproape toate părţile ţării, au avut posibilitatea să trăiască o experienţă de fraternitate şi de comuniune, în cadrul momentelor de rugăciune de laudă carismatică, învăţături, mărturii, adoraţie euharistică.
      Întâlnirea s-a încheiat cu o Sfântă Liturghie în cinstea Duhului Sfânt, prezidată de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti, care la predică le-a vorbit participanţilor despre semnele acţiunii Duhului Sfânt în Biserica secolului XX. Între aceste semne, a arătat Preasfinţia Sa, se numără şi Reînnoirea Carismatică, mişcare ce continuă să producă în cei care se angajează să trăiască "spiritualitatea Rusaliilor", roade de reînnoire spirituală. Preasfinţitul Cornel, folosindu-se de mai multe citate adresate Reînnoirii Carismatice Catolice de către Papa Ioan Paul al II-lea, a mai vorbit despre cele două dimensiuni care trebuie să caracterizeze orice reînnoire spirituală: "a trăi după Duh" în opoziţie cu "a trăi după trup" (cf. Galateni 5,16 şi urm.) şi reafirmarea printr-o viaţă de mărturie în mijlocul lumii a valorii principiilor şi criteriilor Evangheliei în opoziţie cu atitudinea secularizantă a societăţii contemporane care încearcă subminarea lor.
      Unul dintre obiectivele întâlnirii cu tema: "Atunci când va veni Duhul Sfânt asupra voastră veţi primi putere..." (Fapte 1,8 b) a fost acela al unităţii şi comuniunii în sânul Reînnoirii Carismatice Catolice din România între comunităţile şi grupurile de rugăciune existente pe tot teritoriul naţional. Legat de acesta, un alt obiectiv a fost acela al unei rugăciuni de mijlocire comună pentru a cere de la Dumnezeu vindecarea rănilor istorice care condiţionează şi astăzi relaţiile din cadrul Bisericii Catolice dintre maghiari şi români, conştienţi fiind de faptul că "iubirea toate le crede, toate le speră, toate le îndură" (1Corinteni 13,6).
      Această întâlnire a fost organizată datorită colaborării mai multor comunităţi şi grupuri carismatice din ţară, printr-un contact strâns cu Slujirea Reînnoirii Carismatice Catolice Internaţionale (ICCRS) din cadrul Consiliului Pontifical pentru Laici. Consiliul a fost reprezentat la această întâlnire de către Allan Panozza şi Oreste Pesare, preşedintele şi respectiv directorul ICCRS, organism înfiinţat de către Papa Paul al VI-lea în 1978 pentru a sluji şi a promova Reînnoirea Carismatică Catolică în întreaga lume, prin proiecte care să întărească unitatea dintre grupuri şi comunităţi, precum şi legătura cu Bisericile locale şi Scaunul Apostolic.(Catholica)

Citeşte şi Predica P.S. Cornel, Episcop Auxiliar de Bucureşti

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania