23 februarie 2019
View Article
19
A II-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România

A doua Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România a reunit în perioada 15-16 mai 2010 la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Snagov circa 130 de persoane angajate pe un drum spiritual în cadrul Comunităţii Magnificat, dar şi invitaţi dornici să cunoască stilul de viaţă şi de rugăciune al Comunităţii.
Participanţii, reprezentând Fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi Grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea, au dorit să anticipeze prin cele două zile de reculegere solemnitatea Rusaliilor şi să experimenteze reînnoirea pe care o aduce Duhul Sfânt în inima fiecărui creştin, viaţa nouă în Cristos fiind simbolizată prin tema întâlnirii: “Ierusalimul ceresc - Cetatea sfântă” (Ap 21,9-14).
“Prin prezenţa voastră, chiar fără multe cuvinte, prin mărturia voastră, desigur, luminaţi de Duhul Sfânt, ajutaţi pe mulţi să crească în credinţă”. Cu aceste cuvinte, Preasfinţitul Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti, a încurajat astfel Comunitatea Magnificat să rămână fidelă chemării sale, deoarece “misiunea fiecărui creştin este să fie martor, să aibă curajul să dea mărturie despre Cristos”, a mai spus printre altele Preasfinţitul. Predica de la Sf Liturghie s-a transformat într-un dialog cald, însufleţit, în care păstorul aflat în mijlocul credincioşilor săi i-a provocat să mediteze asupra a ceea ce înseamnă pentru fiecare cuvintele “Isus Cristos este Domnul” şi “Isus Cristos este viu.” Pornind de la exemplul primilor creştini menţionaţi în Faptele Apostolilor ca însoţitori misionari ai Sf. Paul, Preasfinţitul Cornel Damian a evidenţiat trei modele de laici din Biserica primară, Apollo, Priscilla şi Acvila, ca inspiraţie pentru credincioşii angajaţi pe drumul de formare propus de Comunitatea Magnificat, care  îmbină contemplaţia cu acţiunea, într-o viaţă comunitară trăită în mijlocul lumii. La finalul Sf. Liturghii, Pr. Victor-Emilian Dumitrescu a rememorat momentele în care Preasfinţitul Cornel Damian a întărit prin prezenţa şi susţinerea sa Comunitatea Magnificat din România: Prima Întâlnire Naţională a RCC la Braşov, prima Alianţă a membrilor români în Italia, prima consacrare laică în Bucureşti.
Invitaţii din Italia, Marco Corradi, Responsabil de zonă al Comunităţii Magnificat din Perugia, împreună cu soţia şi una din fiice, au dat mărturie prin prezenţa lor că viaţa de familie se poate îmbina armonios cu viaţa de dăruire şi slujire în Biserică, prin angajarea în Comunitate. Prin reflecţiile asupra istoriei Ierusalimului, centrul istoriei poporului ales, dar şi asupra Ierusalimului ceresc ca simbol al planului lui Dumnezeu pentru poporul său, Marco Corradi i-a invitat pe participanţi să conştientizeze importanţa chemării pe care Dumnezeu o adresează fiecărei persoane de a-L alege şi urma.
Asupra acestei profunzimi a inimii necesară pentru întâlnirea cu Dumnezeu s-a insistat şi în momentele de rugăciune de laudă comunitară, dar şi la veghea de rugăciune desfăşurată sâmbătă seara în faţa Sf. Sacrament expus, unde cei prezenţi au putut să intre în intimitate cu Cristos şi să ceară de la El o nouă revărsare a Duhului Sfânt, ca o experienţă nouă a harului de la Botez. Iar  pentru edificarea reciprocă, participanţii au împărtăşit şi celorlalţi din harurile primite în aceste zile, printr-un moment de mărturii de la finalul întâlnirii, după care plini de bucurie s-au îndreptat spre casele lor cu dorinţa de a-l duce pe Cristos în familiile lor, în societate şi în lume.
 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania