19 septembrie 2018
View Article
11
Întâlnirea Naţională a Grupurilor şi Comunităţilor Reînnoirii în Duhul Sfânt (Rimini, 30 aprilie – 2 mai 2010)

 

Ca în fiecare an, şi anul acesta a avut loc la Rimini, în Italia, cea de-a XXXIII-a Întâlnire Naţională a Grupurilor şi Comunităţilor Asociaţiei italiene Reînnoirea în Duhul Sfânt (RnS). Evenimentul, care s-a desfăşurat între 29 aprilie şi 2 mai a.c., a avut ca temă:  “Duhul este cel care dă mărturie pentru că Duhul este adevărul” (1In 5,6b)
Această Asociaţie carismatică italiană numără peste 200.000 de membrii, grupaţi în peste 1900 de grupuri şi comunităţi. Cei în jur de 20.000 de participanţi de la Rimini au avut parte de momente de rugăciune de laudă carismatică, liturgii penitenţiale, spovezi, momente de adoraţie comunitară, mărturii, îndemnuri spirituale, sesiuni dedicate aprofundării temelor propuse, precum şi Celebrări euharistice zilnice. Printre participanţi s-au aflat: Card. Leonardo Sandri, prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale; Card. Ivan Dias, prefect al Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor; Card. Julian Harrànz Casado, preşedintele Comisiei Disciplinare a Curiei Romane; Mons. Francesco Lambiasi, episcop de Rimini; Mons. Anton Coşa, episcop de Chişinău (Moldova); pr. Raniero Cantalamessa, O.F.M.Cap., predicator al Casei Pontificale; diaconul Kevin Ranaghan, unul dintre martorii începuturilor Reînnoirii; Damian Stayne, fondator al Comunităţii “Cor et Lumen Christi”.
Ziua de 30 aprilie a fost dedicată preoţilor, cu ocazia anului care focalizează rolul şi chemarea acestora. În contextul acestei zile a avut loc “Festa sacerdotale” (Sărbătoarea sacerdotală) cu titlul “De-acum vei fi pescar de oameni” (Lc 5,10b). Un moment condus de către consilierul spiritual al RnS, pr. Guido Pietrogrande S.D.B., a fost dedicat mărturiilor preoţilor, printre ei numărându-se: pr. Fortunato Di Noto, fondator al Asociaţiei “Meter” pentru tutela copilăriei; pr. Pietro Maria Barilari, călugăr cistercian din Abaţia de Fiastra; pr. Felice Sciannameo, misionar la Kampala (Uganda); pr. Mario Marafioti S.J., fondator al Comunităţii “Emmanuel” din Lecce (Italia) pentru recuperarea tinerilor; pr. Giosy Cento, compozitor şi interpret. Pr. R. Cantalamessa a ţinut două prelegeri pe tema preoţiei. Tot pentru a marca Anul Preoţiei, la Rimini au fost aduse şi Moaştele Sf. Ioan Maria Vianney spre venerarea credincioşilor prezenţi.
Ziua de 1 mai a avut drept temă răspândirea “Raţiunilor Duhului” pentru promovarea unei Culturi a Rusaliilor în lume, pornind de la reflecţiile conţinute în Enciclica “Caritas in veritate” a Papei Benedict al XVI-lea.
Ziua de 2 mai a reprezentat închiderea lucrărilor, ocazie cu care a fost prezentat stadiul diferitelor proiecte RnS, Cuvântarea preşedintelui Asociaţiei, Dr. Salvatore Martinez, şi a altor lideri din Italia. Un moment special care s-a desfăşurat într-un cadru emoţionant, a fost dedicat delegaţiei din Rep. Moldova, formată din 30 de persoane şi patru preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Anton Coşa, care a şi adresat un cuvânt de salut şi de îndemn tuturor participanţilor. (Preluare dupa RnS Italia).
 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania