23 februarie 2019
View Article
12
A  5-a Întâlnire generală a RCC Transilvania

Pe 11 octombrie 2008 ne-am adunat la Gheorghieni peste 600 de persoane, din mai multe regiuni ale Ardealului, la a 5-a Întâlnire Generala a RCC din Transilvania. Organizatorii au fost la înălţime: deja la sosire au oferit primirea lor călduroasă fraţilor lor veniţi din apropiere şi din depărtare. Este extraordinară implicarea tuturor comunităţilor în această întâlnire: de aceea, întâlnirea aceasta diferă de la an la an şi e bine să cunoaştem astfel pe rând comunităţile locale.
Fraţii noştri din Gheorghieni ne-au aşteptat şi au pregătit această întâlnire cu mare dragoste. Cele două comunităţi: Sfântul Nicolae şi Piatra din Colţ au făcut împreună organizarea, ajutându-ne foarte mult în toate, mobilizând mulţi oameni. Efectiv, toţi cei care aveau suflare în ei au slujit din toată inima, plini de iubirea lui Dumnezeu. Ne-au întâmpinat cu o ciocolată foarte bună şi cu seminţe de muştar, iar pe cărţile de vizită primite la intrare deja ne-a atas atenţia cuvântul lui Dumnezeu, care era scris pe ele: cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător!
La intrarea în sala de spectacole a Casei de cultură se putea vedea un banner deasupra scenei, pe care scria cu litere mari: mulţimea s-a adunat în jurul cuvântului lui Dumnezeu. Şi grupul de copii a reprezentat în mod creativ eficacitatea şi lumina cuvântului lui Dumnezeu. În cadrul întâlnirii am putut experimenta cu adevărat cât este de viu şi lucrător cuvântul lui Dumnezeu. Relatările părintelui Selymes şi ale lui Fülöp Magdi SSS s-au construit minunat una peste cealaltă, ca şi cum s-ar fi vorbit dinainte. Adevărul este de fapt că a fost doar lucrarea Duhului Sfânt. Părintele Selymes a subliniat cât e de important pentru noi să citim, să cunoaştem şi să ne rugăm cu Cuvântul lui Dumnezeu, care este Isus. Ne-a spus că Dumnezeu ne învaţă prin cuvântul său, ne vindecă, ne eliberează, ne formează, pentru a fi cu adevărat copiii lui Dumnezeu în această lume.
Sora noastră Magdi a continuat firul gândit de părintele, prin a ne spune că trebuie să devenim sarea pământului. A subliniat cât de important este să trăim cuvântul lui Dumnezeu în viaţa de toate zilele şi astfel să aprindem focul în jurul nostru. A prezentat un exemplu personal, prin care ne-a arătat cum putem să facem asta în vârtejul cotidian, în situaţii foarte simple, de îndată ce ni se iveşte ocazia, pentru că numai aşa poate deveni lucrător în noi cuvântul lui Dumnezeu.
Székely Csilla, din comunitatea Bobul de Grâu de la Miercurea Ciuc, în mărturia ei ne-a împărtăşit experienţa personală despre eficacitatea Cuvântului. A fost o mărturie foarte profundă, sinceră şi instructivă. Istoria vieţii ei a evidenţiat bine modul în care cuvântul lui Dumnezeu ne formează, ne învaţă şi ne vindecă, cum ne scoate din întunericul morţii şi ne duce la lumina vieţii.
După pauza de masă, tinerii din comunitatea Semănătorul au reprezentat prin pantomimă această mare milostivire a lui Dumnezeu, pe care ne-o oferă fiecăruia dintre noi.
Coordonatorul întâlnirii, fratele nostru Dánél Józsi, a rezolvat cu hotărâre, dar în acelaşi timp cu umor, situaţiile care au cauzat printre altele tensiuni, părând a fi pentru el ceva uşor şi natural. Ne-am bucurat să luăm parte la o astfel de întâlnire, în care, având o conducere clară, toţi ştiau pe ce pot conta.
Ministerul de cântece a fost format şi în acest an de Worship-Team (Grupul de laudă). În timpul laudei, al rugăciunilor, al adoraţiei şi al liturghiei aceşti fraţi au făcut o slujire de înaltă calitate, fără reproş.
Şi dacă am ajuns la sfânta liturghie, îi mulţumim părintelui Portik Hegyi Kelemen, arhidiaconul Gheorghieniului, că a vizitat întâlnirea Reînnoirii şi a desăvârşit programul cu predica sa. Sfânta liturghie a fost punctul culminant al întâlnirii şi un izvor de haruri pentru fiecare dintre noi.
Din păcate, puţini fraţi preoţi au găsit timp pentru a veni la întâlnire, de aceea spovezile au decurs destul de greu. Îi mulţumim părintelui Birman Józsi şi părintelui Selymes pentru slujirea lor plină de dăruire.
Dumnezeu să răsplătească această comunitate locală, pe fraţii care ne-au ajutat, pentru toate slujirile şi toată dărnicia lor. Le mulţumim că au organizat pentru noi această întâlnire! Ne-am simţit bine la voi!

Cu dragoste frăţească în Isus: Sidó Éva

Traducere din limba maghiară, de pe situl: http://www.ekkm.mlap.hu/

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania