23 februarie 2019
View Article
11
A  6-a Întâlnire generală a RCC Transilvania

„Aveţi încredere, eu am învins lumea!”
Pe 10 octombrie 2009 a avut loc la Odorhei cea de-a 6-a întâlnire a RCC din Ardeal. Întâlnirea a fost organizată şi în acest an, fidelă fiind tradiţiei, de comunitatea Izvorul din Odorhei şi nu s-au făcut de ruşine! În fiecare an comunităţile organizatoare au reuşit să surprindă participanţii. În acest an au pregătit o pantomimă despre „specificul locului”, prin care comunitatea nu numai că s-a prezentat, ci încă din primele clipe ne-au dus înaintea lui Dumnezeu. La întâlnirea din acest an au sosit 800 de participanţi, din peste 20 de locuri, care, cu ajutorul slujirii la cântece a lui Csíszér László şi a echipei sale de laudă, l-au preamărit şi adorat din toată inima pe Dumnezeul cel veşnic.
Motto-ul întâlnirii a fost încurajarea lui Isus: „Aveţi încredere, eu am învins lumea!” (In 16,33b). În lumina acestuia, călugărul benedictin Hardi Titusz a vorbit despre faptul că nu este indiferent în cine ne punem încrederea şi nici modul în care transpunem în viaţă această încredere, acest nou legământ cu Dumnezeu, pentru că El este cel care ne dă viaţă – şi nu cel rău, nici lumea; dimpotrivă, ei ne iau viaţa.
Părintele Botár Gábor a subliniat că această încredere a noastră se manifestă prin decizia noastră pentru Cristos, care ne leagă pentru totdeauna la comunitate; a mai subliniat faptul că Biserica are nevoie de comunitate, de reînnoire – ceea ce scot din nou şi din nou în evidenţă şi papii. Una nu poate exista fără cealaltă. În timpul adoraţiei, părintele Koncsag László ne-a ajutat să păşim mai aproape de Isus din Sfântul Sacrament şi să ne cufundăm în prezenţa lui.
Nici la întâlnirea din acest an n-au lipsit mărturiile, împărtăşite de Fehér Árpád şi părintele Rusti Sándor, care ne-au relatat modul în care Dumnezeu a lucrat în viaţa lor. Nu uităm nici pantomima tinerilor din Târgu Mureş, care ne-au prezentat puterea eliberatoare a lui Dumnezeu.
Mulţumim fraţilor noştri preoţi pentru slujirea lor darnică, ce au dat posibilitatea participanţilor să ia parte la sărbătoare curăţaţi de păcate, prin sacramentul spovezii. 13 preoţi au spovedit în timpul acestei întâlniri. Le mulţumim tuturor! Fără ei n-ar fi fost atât de minunată sărbătoarea noastră!
Şi îi mulţumim episcopului, Preasfinţitul Msgr. Tamás József, că a fost cu noi în momentul culminant al întâlnirii şi am putut sărbători împreună jertfa lui Cristos, care ne-a redat libertatea şi o nouă speranţă! Îi mulţumim pentru cuvintele cu care ne-a încurajat să ne încredem în Dumnezeu, contrar situaţiei prezente, a pericolelor şi împrejurărilor de acum.
I se cuvin laude fiecărui membru al comunităţii Izvorul, pentru multele rugăciuni şi jertfe, prin care de mai multe luni s-au pregătit pentru această întâlnire; pentru decoraţiunile creative, care au transformat Casa de Cultură într-un loc cu adevărat liturgic; pentru primirea călduroasă pe care ne-au făcut-o. Cred că, cine a fost prezent acolo, poate să confirme că s-a simţit ca acasă.
Şi i se cuvin mulţumiri speciale şi laudă lui Dumnezeu, în cinstea căruia s-a organizat şi această întâlnire; lui îi declarăm: Isuse, mă încred în Tine!

Cu iubire, în numele RCC-ului din Ardeal, Sidó Éva

Traducere din limba maghiară, de pe situl: http://www.ekkm.mlap.hu/

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania