24 aprilie 2019
View Article
01
Aniversarea în Europa a 40 de ani de la naşterea RCC

      Comitetele Naţionale de Slujire din Europa, persoanele de contact  şi corespondenţii s-au întâlnit între 27-30 septembrie 2007 ca să celebreze  cea de-a 40-a aniversare a Reînnoirii Carismatice Catolice. Peste 150 de participanţi din  27  de ţări  au avut posibilitatea să se roage, să împărtăşească  şi să se reunească în bucurie. O cincime dintre participanţi au fost tineri –fiecărui Comitet Naţional de Slujire  cerându-i-se  să aducă persoane implicate în slujirea cu tinerii în propriile ţări. Acesta a fost un semn important că Reînnoirea Carismatică Catolică se răspândeşte şi în  generaţiile mai tinere.
      Întâlnirea a fost una neobişnuită deoarece ideea de pornire a fost ca toţi participanţii să asculte cuvântul profetic al Domnului  referitor la viitor. 
      Pornind de la discernământul nostru început la Întâlnirea Liderilor de la Fiuggi  din 2006, subcomitetul european al ICCRS a ales patru teme  considerate ca fiind de cea mai mare importanţă pentru Reînnoirea Carismatică din Europa.  Au fost făcute scurte împărtăşiri  asupra importanţei botezului în Duhul Sfânt , formarea noilor lideri, diferite aspecte ale evanghelizării  şi problema unităţii. La final s-au adunat mai multe tipuri de răspunsuri oferite la problemele ridicate de vorbitori: mărturii, rugăciunea în comun, adoraţia în tăcere, grupurile de împărtăşire, spovada şi  slujirea de mijlocire.
      Sfânta Liturghie a fost celebrată în fiecare zi iar printre celebranţi s-au aflat Ep. Bronislaw Dembowski, fostConsilier al ICCRS pentru Europa Centrală şi de Est şi Arh. Kazimierz Nycz, noul Arhiepiscop de  Varşovia.
      Michelle Moran preşedintele ICCRS  a evidenţiat  în discursul său concluziv principalele provocări  care ne stau înainte. Vorbind participanţilor , a comparat situaţia noastră cu cei 40 de ani ai lui Israel în deşert  după ieşirea din Egipt. Vrem să trecem râul şi să luăm în stăpânire pământul făgăduinţei? Viitorul este luminos şi victoria este sigură în ciuda numeroaselor obstacole dacă vom asculta cu umilinţă de Domnul şi vom face ceea ce El ne cere să facem.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania