23 februarie 2019
View Article
04
Angelo Venturini - Efuziunea Duhului Sfânt

      Editura Tipofin a lansat volumul "Efuziunea Duhului", scris de Angelo Venturini. Cartea are Nihil Obstat din partea IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, iar traducerea a fost făcută de Agneza Ţîmpu, pr. Victor-Emilian Dumitrescu şi pr. Adolfo Scandurra OCD.
      Cităm din prezentarea la ediţia în limba română, semnată de Oreste Pesare, directorul ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services): "Efuziunea Duhului Sfânt sau Botezul în Duhul Sfânt este experienţa extraordinară care a antrenat, cu ajutorul Duhului Sfânt, milioane de persoane din întreaga lume. Sunt într-adevăr mai mult de 120 de milioane de catolici, răspândiţi în cele cinci continente, care au făcut până acum această experienţă a reînnoirii spirituale. Cifra se ridică la 600 de milioane dacă îi luăm în consideraţie şi pe cei care au făcut această experienţă în diferitele denominaţiuni creştine."
      Autorul, Angelo Venturini, a ajuns să scrie această carte pornind de la o temă primită pentru obţinerea licenţei de doctorat în ştiinţe religioase. El a primit să cerceteze tema "efuziunea Duhului". Studiul s-a transformat într-o carte, acum accesibilă şi cititorilor români. "Consider că subiectul prezentei cărţi este de o importanţă capitală în viaţa unui creştin pentru că, din puţina mea experienţă, pot să dau mărturie că experienţa efuziunii Duhului schimbă intensitatea şi modul de a trăi viaţa creştină", sunt primele rânduri ale autorului.
      Lucrarea este împărţită în patru capitole. Acestea sunt: Reînnoirea carismatică în Biserica de astăzi; Caracteristicile câtorva realităţi specifice reînnoirii carismatice; Efuziunea Duhului; şi Reînnoirea carismatică şi Liturghia. Acest volum este "prima mărturie carismatică de fond în limba română", mai scrie în prefaţa lucrării directorul ICCRS. "Dorim să fie o contribuţie validă pentru Biserica română şi pentru credincioşii ei de a putea descoperi comoara Reînnoirii Carismatice Catolice. Fie ca oricine va ţine în mână această carte să facă această experienţă a reînnoirii spirituale. (Catholica)

Comentarii
#
20 decembrie 2009 05:46
Dumnezeu să întărească lucrarea voastră.
Şi, ceea ce vine de la El, va rămâne...ceeea ce vine de la om...trece...
Mihai Sarbu
14 februarie 2011 12:50
De unde pot cumpara cartea aceasta. O caut de ceva vreme, dar nimic.

Pax et Bonum

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania