19 septembrie 2018
View Article
04
Audienţă pontificală a Membrilor Reînnoirii Carismatice

      Tinerele mişcări eclesiale sunt un dar de la Dumnezeu şi contribuţiile lor trebuie să fie preţuite şi primite cu încredere, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea când a primit în ziua de vineri, 31 octombrie 2008, în audienţă, două grupuri care participă la conferinţe legate de Reînnoirea Carismatică. Primul grup a fost alcătuit din Episcopi care au participat la o conferinţă pentru prelaţii interesaţi de această mişcare. Al doilea grup l-au constituit participanţii la a 13-a Conferinţă Internaţională a Fraternităţii Catolice a Comunităţilor Carismatice. Evenimentul pentru Episcopi a precedat conferinţa internaţională de 4 zile, care s-a încheiat duminică.
      Sfântul Părinte a afirmat că "mişcările eclesiale şi noile comunităţi, care au înflorit după Conciliul Vatican II, sunt un dar unic de la Domnul şi o resursă preţioasă pentru viaţa Bisericii". "Ele trebuie să fie primite cu încredere şi preţuite în diferitele lor contribuţii". Carismele, a continuat Pontiful, apar ca "semne vizibile ale venirii Duhului Sfânt". Ele nu sunt "un eveniment istoric din trecut", ci o "realitate mereu vie". "Duhul însuşi, sufletul Bisericii, acţionează în ea în fiecare epocă, şi intervenţiile Lui, misterioase şi eficace, se manifestă în timpurile noastre într-un mod providenţial", a spus Papa Benedict al XVI-lea. "Mişcările şi noile comunităţi sunt ca o revărsare a Duhului Sfânt în Biserică şi în societatea contemporană".
      "Unul dintre elementele şi aspectele pozitive ale comunităţilor Reînnoirii Carismatice este tocmai importanţa acordată de ele carismelor şi darurilor Duhului Sfânt, şi meritul lor constă în a aminti Bisericii actualitatea [acestor daruri]". Citând din Catehismul Bisericii Catolice, Papa a subliniat "valoarea şi importanţa noilor carisme în Biserică, autenticitatea lor fiind garantată de disponibilitatea de a se supune discernământului autorităţilor eclesiale".
      "Tocmai datorită faptului că suntem martori ai unei promiţătoare înfloriri a mişcărilor şi comunităţilor eclesiale, este important ca păstorii să trateze mişcările cu discernământ prudent, înţelept şi binevoitor", a adăugat el. În acest context, Sfântul Părinte a spus că speră profund ca "dialogul dintre păstori şi mişcările eclesiale să se intensifice la toate nivelele: în parohii, dieceze, şi cu Scaunul Apostolic". El a concluzionat arătând că în discernământul lor, păstorii trebuie să ţină de faptul că multe dintre aceste asociaţii au primit deja sau sunt în curs de a primi recunoaşterea pontificală. (Catholica - SE08-16717)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania