22 mai 2019
View Article
02

30.04.2019, Vatican (Catholica) - Duhul Sfânt ne face să înviem din starea de limitare și de moarte – a explicat Papa Francisc la predica de la Sfânta Liturghie celebrată marți, 30 aprilie a.c., în capela Casei Santa Marta, din Vatican. Inspirându-se din Evanghelia liturgiei zilei, după Sfântul Ioan, capitolul 3, în care se relatează despre exigența renașterii, despre care Isus îi vorbește lui Nicodim, Sfântul Părinte a evidențiat necesitatea lucrării Duhului Sfânt în viața creștinului, în vederea nașterii din nou.

„Este Duhul Sfânt cel care ne face să înviem din propriile limite, din situațiile noastre de moarte, căci noi avem numeroase necroze în viața, în sufletul nostru. Mesajul învierii a fost exprimat de Isus, în dialogul cu Nicodim: ‘Trebuie să vă nașteți din nou'”, a spus Pontiful, explicând necesitatea de a-i permite Duhului Sfânt să lucreze în vederea renașterii noastre. „O viață creștină, care se definește ca atare, dar care nu lasă spațiu acțiunii Duhului Sfânt, care nu se lasă condusă de Duhul Sfânt este o viață păgână deghizată în viață creștină. Spiritul Sfânt este protagonistul vieții creștine, Duhul Sfânt care ne este alături, care ne însoțește, ne transformă, care învinge împreună cu noi. Nimeni nu s-a înălțat vreodată la cer decât Cel care s-a coborât din cer, adică Isus. El a coborât din cer. Și El, la înviere, ne spune: ‘primiți-l pe Duhul Sfânt’; va fi tovarășul vostru de viață, de viață creștină.”

Evidențiind rolul Duhului Sfânt în viața creștinilor, Papa Francisc a stăruit asupra necesității prezenței Sale, fără de care nu poate fi vorba de viață creștină. Pontiful ne îndeamnă să ne examinăm conștiința și să analizăm cu sinceritate raportul nostru cu Duhul Sfânt, locul pe care îl ocupă Spiritul Sfânt în viața noastră, măsura în care este protagonistul existenței noastre. „Să îi cerem Domnului să ne dea harul de a conștientiza că nu putem fi creștini fără să pășim pe cale cu Duhul Sfânt, fără să acționăm cu Duhul Sfânt, fără lăsăm ca Duhul Sfânt să fie protagonistul vieții noastre.”

(Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania