27 martie 2019
View Article
05

03.11.2018, Vatican (Catholica) - Sfântul Scaun înființează un nou organism care să ofere "o slujire nouă, unică și internațională nevoilor Mișcării Catolice de Reînnoire Carismatică în cadrul Bisericii". Anunțul a fost făcut de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață, într-un comunicat din 31 octombrie 2018. Astfel, aflăm că noua structură va vedea lumina zilei pe 8 decembrie. Atunci vor fi aprobate "ad experimentum" statutele noului organism. Pontiful a cerut în repetate rânduri instituirea unei astfel de organizații, se spune în comunicatul de presă. Numele va fi CHARIS și va opera "în sprijinul tuturor expresiilor actuale de har reprezentate de mișcarea de înnoire carismatică". Nu va avea autoritate asupra realităților carismatice, fiecare entitate rămânând autonomă, sub "jurisdicția autorității ecleziale de care depinde actualmente". Toate aceste grupuri vor putea însă beneficia de serviciile oferite de CHARIS.

După 8 decembrie, următoarele persoane vor fi numite de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață cu diferite funcții în CHARIS, pentru o perioadă de trei ani, începând cu Rusaliile din 2019: dr. Jean-Luc Moens, Belgia, ca moderator; membri: Episcopul Peter Leslie Smith din SUA pentru vorbitorii de engleză și francez din America de Nord și Caraibe; Andrés Arango din SUA pentru vorbitorii de spaniolă din America de Nord și Caraibe; María Eugenia de Góngora din Guatemala pentru America Centrală; Pino Scafuro din Argentina pentru vorbitorii de spaniolă din America de Sud; Gabriella Marcia da Rocha Días din Brazilia pentru vorbitorii de portugheză din America de Sud; Cyril John din India pentru Asia; fr. James Shin San-Hyun din Coreea de Sud pentru Asia; Jean-Christophe Sakiti din Togo pentru vorbitorii de franceză din Africa; Fred Mawanda din Uganda pentru vorbitorii de engleză din Africa; Paolo Maino din Italia pentru Europa; diaconul Etienne Mellot din Franța pentru Europa; Shayne Bennett din Australia pentru Oceania; José Prado Flores din Mexic pentru diverse slujiri din înnoirea carismatică; pr. Etienne Vetö din SUA pentru preoții și persoanele consacrate carismatice; Jean Barbara din Liban și diaconul Johannes Fichtenbauer pentru comunitățile carismatice; François Prouteau din Franța pentru asociațiile ce au recunoașterea Sfântului Scaun; Giulia Rancan din Italia pentru tinerii carismatici sub 30 de ani; pr. Raniero Cantalamessa OFMCap din Italia ca asistent eclezial.

Comunicatul de presă se încheie fixând ziua Rusaliilor din 2019 ca data în care statutul va intra în vigoare. În acea zi vor înceta să existe următoarele organizații: Serviciul Internațional pentru Înnoirea Carismatică Catolică și Fraternitatea Catolică a Comunităților și Fraternităților Carismatice. "Patrimoniul celor două va fi transferat înspre CHARIS, pentru a oferi acestui nou organism mijloacele financiare necesare pentru a-și desfășura misiunea dorită de Sfântul Părinte." (Preluare după Catholica.ro)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania