20 martie 2019
View Article
20

„Bucurați-vă: Domnul a înfăptuit! Strigați de bucurie: Domnul și-a arătat măreția” (cf. Isaia 44,23) este tema celei de-a 40-a Convocări Naționale a Grupurilor și a Comunităților Reînnoirii în Duhul Sfânt. A 40-a Convocare, din 2017, cade în a 50-a aniversare a nașterii Reînnoirii în lume. Se va desfășura în perioada 22-25 aprilie la Târgul din Rimini, Italia, și prevede un program bogat, o mare adunare de rugăciune și de evanghelizare în patru zile, în cursul cărora se vor alterna mărturii, conferințe, momente de rugăciune comunitară carismatică, cu o atenție specială acordată celor aflați în suferință, celebrări euharistice, „Rugul aprins al milostivirii” dedicat tinerilor, familiilor și preoților.

Convocarea va preceda Jubileul de Aur pe care Reînnoirea îl va celebra la Roma, cu Papa Francisc, în ajunul Rusaliilor. Vor avea loc și 3 întâlniri dedicate celor mai mici, pe grupele de vârstă 3-5 ani, 6-10 ani, 11-14 ani, cu un program bogat în ateliere tematice pe tema „Jubileului și a sărbătorii”, copiii fiind protagoniști ca animatori. Ca și la edițiile precedente, vor fi prezente Serviciul Național de Muzică și Cântec, orchestra simfonico-ritmică cu corul polifonic de circa 80 elemente, care vor avea sarcina de a anima diferitele sesiuni și a implica activ participanții în cadrul momentelor de rugăciune și celebrare.

„A 40-a Convocare Națională va fi un eveniment special, într-un an special, unul care nu poate fi trăit ca spectatori. Împreună dorim să cinstim și să mulțumim marelui protagonist al istoriei noastre sacre, care a făcut frumoasă familia noastră eclesială: Duhul Sfânt!… Vom trăi la Rimini o mare ‘Sărbătoare a milostivirii’, momente de adorație și de mijlocire mai ales pentru cei care suferă. Vom cere mângâiere, vindecare, eliberare de atâtea rele care lovesc viața multor persoane.”

„Există o mare nevoie de reînnoire spirituală, și la Rimini, în fiecare an, această experiență se repetă în mod minunat, mai ales pentru atâția oameni care sunt departe de Dumnezeu, străini de viața Bisericii. Dacă lumea este în criză, nu este în criză Duhul Sfânt!”, a declarat Salvatore Martinez, președinte național al Reînnoirii în Duhul Sfânt. Întrunirea va putea fi urmărită pe Tele Pace, la Radio Maria și pe canalele oficiale ale Reînnoirii, la adresa www.rns-italia.it, pe Facebook și pe Twitter.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania