19 aprilie 2019
View Article
02

                Anul acesta, în zilele de 14-15 mai, cu ocazia Solemnității Rusaliilor, a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni-Snagov cea de-a VIII-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică. La această întâlnire au participat aproape 200 de persoane, din diferite zone ale țării: membri aliați și persoane angajate pe un drum formativ din fraternitățile: București, Bacău, Popești-Leordeni, Râmnicu-Vâlcea, Alba Iulia, precum și invitați din județele Cluj, Brăila și Iași.

                Tema întâlnirii a fost:  „Fiecare să aibă grijă cum construiește” (1Cor 3, 10b). Meditațiile, introduse de rugăciunea de laudă, au fost centrate pe acest cuvânt-îndemn și au rememorat cum Domnul a început să construiască Comunitatea Magnificat care s-a născut în Perugia în 1978 și care actualmente este prezentă în Italia, România, Turcia și Argentina.

                Prelegerile, presărate cu mărturiile de viață deosebit de edificatoare, au fost ținute de trei frați membri din Italia: Valentina Bettelli, care este căsătorită și are 5 copii, și doi dintre Responsabilii Generali ai Comunității, Teresa Ciociola și Andrea Orsini, căsătoriți și ei și care au 3 și respectiv 6 copii.

                În prima zi, Ajunul Rusaliilor, Sf. Liturghie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, care a concelebrat împreună cu pr. Marian Stoicănescu, parohul bisericii greco-catolice „Sf. Rita” din Râmnicu-Vâlcea, pr. Victor-Emilian Dumitrescu, membru al Comunității Magnificat. Păstorul Arhidiecezei de București a subliniat legătura tainică și indisolubilă între Sfânta Euharistie și Duhul Sfânt. Un moment deosebit pentru întreaga comunitate, dar mai ales pentru fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea, l-a constituit consacrarea temporară publică făcută de către surorile Constantina Udrea și Tincuța Toma în cadrul Sfintei Liturghii pentru o perioadă de trei ani. Veghea de rugăciune și Adorația Euharistică - care au încheiat ziua - au dat ocazia tuturor participanților să intre în această comuniune tainică, oferită de către Tatăl ceresc fiilor săi.

                Ca și în ceilalți ani, Domnul a vorbit comunității, ca Trup al lui Cristos, dar și tuturor participanților, în mod individual, fapt care a reieșit și din mărturiile de la finalul întâlnirii. Umpluți de bucuria comuniunii în Duhul Sfânt fiecare participant a plecat cu încurajarea Domnului de a-l sluji cu o inimă neîmpărțită, făcând „să vină Împărăția sa, să se facă voia sa”.

 

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania