20 septembrie 2018
View Article
05
Pontiful încurajează Reînnoirea Carismatică

      Papa Benedict al XVI-lea a încurajat şi lăudat munca Reînnoirii Carismatice în angajamentul ei de a promova comuniunea, prin intermediul unei scrisori trimise prin secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Tarcisio Bertone, membrilor Reînnoirii Carismatice Catolice. Membrii mişcării s-au adunat lângă Rimini, Italia, pentru a 31-a lor întâlnire anuală. Celebrarea a început joi, 1 mai 2008, şi are ca temă "Renăscuţi prin cuvântul lui Dumnezeu" (1Petru 1,23). Peste 20.000 de persoane participă la întâlnire. Numai în Italia, Reînnoirea Carismatică are peste 200.000 de membri, în cadrul a 1.900 de grupuri şi comunităţi. 
      Scrisoarea papală subliniază faptul că Sfântul Părinte "urmăreşte întotdeauna drumul mişcărilor eclesiale cu atenţie pastorală specială" şi că îndeamnă membrii Reînnoirii Carismatice ca întotdeauna "să unească cu rugăciunea atenţia lor efectivă faţă de nevoile lumii şi binele oamenilor". Într-un alt mesaj, Cardinalul Stanislaw Rylko, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Laici, speră că "tema întâlnirii şi zilele pe care le veţi petrece împreună vor fi o plămadă pentru prezenţa voastră reînnoită în familii, societate şi în istoria umană". Preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene, Cardinalul Angelo Bagnasco, şi secretarul conferinţei, Mons. Giuseppe Bertori, au trimis de asemenea o scrisoare în care reamintesc "orizontul de speranţă plină de bucurie" al "preţioasei munci de evanghelizare" a Reînnoirii Carismatice. 
      Preşedintele naţional al Reînnoirii Carismatice din Italia, Salvatore Martinez, a declarat pentru publicaţia Avvenire că întâlnirea naţională se va concentra pe binomul "cuvânt-viaţă" ca un "răspuns semnificativ la marea provocare creştină a fiecărui secol: a dărâma diviziunea dintre credinţă şi viaţă, dintre ceea ce spunem că credem şi ceea ce lăsăm lumea să `vadă` şi să `simtă` despre Cristos". "Fără cuvânt, viaţa este goală; fără o viaţă - a noastră - în care Cuvântul să se poată întrupa, Isus rămâne o simplă lecţie de istorie sau un erou de comemorat". 
      Joi, Cardinalul Angelo Scola, Patriarh de Veneţia, prezidând Euharistia, i-a invitat pe cei prezenţi să fie "martori ai forţei regeneratoare pe care Spiritul lui Isus înviat îl face mereu prezent în istorie". Ziua de vineri a inclus o "lectio divina" despre milostivirea lui Dumnezeu, condusă de Arhiepiscopul Bruno Forte de Chieti-Vasto. Vineri după-amiază s-a aniversat împlinirea a 10 ani de la întâlnirea Papei Ioan Paul al II-lea din 1998 cu mişcările şi comunităţile eclesiale. În acest context, au luat cuvântul reprezentanţi ai Comunităţii Sant`Egidio, ai Mişcării Focolarelor şi ai Mişcării Comunione e Liberazione pe tema "Biserica se bazează pe fiecare dintre voi". (Vatican - Catholica SE08-15763)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania