14 noiembrie 2018
View Archive

Entries for aprilie 2014

13
În tentativa de a intra la şcoala Părinţilor pentru a da un nou elan şi profunzime credinţei noastre, nu poate lipsi o reflecţie despre modul lor de a citi Cuvântul lui Dumnezeu. Sfântul Grigore cel Mare va fi cel care ne va conduce la "înţelegerea spirituală" şi la o iubire reînnoită a Scripturilor.
Faţă de Scriptură s-a întâmplat în lumea modernă acelaşi lucru care s-a întâmplat pentru persoana lui Isus. Căutarea exclusivului sens istoric şi literal al Bibliei care a dominat în ultimele două secole pornea de la aceleaşi idei de bază şi a dus la aceleaşi rezultate al cercetării unui Isus istoric diferit de Cristos al credinţei

[Cititi restul articolului...]

06
Există diferite căi, sau metode, pentru a ne apropia de persoana lui Isus. De exemplu, se poate pleca direct de la Biblie şi, chiar şi în acest caz, se pot urma diferite căi: calea tipologică, urmată în cea mai veche cateheză a Bisericii, care îl explică pe Isus în lumina profeţiilor şi a figurilor din Vechiul Testament; calea istorică, ce reconstruieşte dezvoltarea credinţei în Cristos pornind de la diferitele tradiţii, autori şi titluri cristologice, sau de la diferitele ambiente culturale ale Noului Testament. Viceversa, se poate pleca de la întrebările şi de la problemele omului de astăzi, sau chiar de la propria experienţă a lui Cristos, şi de la toate acestea să se ajungă la Biblie. Toate sunt căi explorate pe larg.

[Cititi restul articolului...]

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania