14 noiembrie 2018
View Archive

Entries for aprilie 2011

13
Colocviu internaţional la Roma despre "botezul în Duhul Sfânt"
În perioada 17-20 martie 2011 a avut loc la Roma un Colocviu Teologic Internaţional cu cu tema «Botezul în Duh» sau «Efuziunea Duhului». Evenimentul a adunat în jur de 150 de teologi şi membrii ai Reînnoirii Carismatice Catolice din 42 de ţări. Din România a participat la eveniment pr. Victor-Emilian Dumitrescu din Comunitatea Magnificat, la sugestia Arhiepiscopului de Bucureşti, Mons. Dr. Ioan Robu.
Colocviul Teologic, organizat de ICCRS (Slujirea Reînnoirii Carismatice Catolice Internaţionale), în colaborare cu Consiliul Pontifical pentru Laici, este al treilea de acest fel, după cel din 2001 (cu privire la carisma de vindecare) şi cel din 2008 (cu privire la carisme în general).

[Cititi restul articolului...]

12
A treia predică din Postul Mare a Părintelui Raniero Cantalamessa
A fost observat un fenomen curios. Fluviul Iordan, în cursul său, formează două mări: Marea Galileii şi Marea Moartă, dar în timp ce Marea Galileii este o mare cu forfotă de viaţă şi printre apele cele mai populate de peşte de pe pământ, Marea Moartă este, întocmai, o mare "moartă", nu există urmă de viaţă în ea şi în jurul ei, numai sare. Şi totuşi este vorba de aceeaşi apă din Iordan. Explicaţia, cel puţin în parte, este aceasta: Marea Galileii primeşte apele Iordanului, dar nu le ţine pentru ea, le scurge în aşa fel încât ele să poată iriga toată valea Iordanului.

[Cititi restul articolului...]

04
A doua predică din Postul Mare a Părintelui Raniero Cantalamessa
Prima şi fundamentala veste pe care Biserica trebuie să o ducă lumii şi pe care lumea o aşteaptă de la Biserică este cea a iubirii lui Dumnezeu. Dar pentru ca evanghelizatorii să fie în măsură să transmită această certitudine, este necesar ca să fie ei înşişi pătrunşi de iubirea lui Dumnezeu, ca ea să fie lumină a vieţii lor. În acest scop ar vrea să slujească, măcar în minimă parte, această meditaţie.

[Cititi restul articolului...]

02
Prima predică din Postul Mare a Părintelui Raniero Cantalamessa
Cu predicile din acest Post Mare aş vrea să continui în efortul, început în Advent, de a aduce o contribuţie mică în vederea reevanghelizării Occidentului secularizat care constituie în acest moment preocuparea principală a întregii Biserici şi îndeosebi a Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea.
Există un domeniu în care secularizarea acţionează în mod deosebit de răspândit şi nefast, şi este domeniul iubirii. Secularizarea iubirii constă în a dezlipi iubirea umană, în toate formele sale, de Dumnezeu, reducând-o la ceva pur "profan", în care Dumnezeu este "prea mult" şi chiar deranjează.

[Cititi restul articolului...]

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania