14 noiembrie 2018
View Archive

Entries for martie 2010

30
A treia predica a Parintelui Cantalamessa pentru Postul Mare 2010
In Scriptura gasim descrierea crizei interioare a unui preot in care multi pastori de astazi, sunt sigur, s-ar recunoaste. Este aceea a lui Ieremia care, inainte de a fi un profet a fost un preot, "unul dintre preotii care locuiau in Anatot" (Ier 1,1).
"Te-am slujit cum puteam mai bine, m-am adresat tie cu rugaciuni pentru dusmanul meu... Eu nu m-am asezat impreuna cu cei care rad si nu m-am bucurat... Tu ai devenit pentru mine ca un izvor amagitor si ca o apa inselatoare" (Ier 15,11-18).

[Cititi restul articolului...]

16
A doua predică a părintelui Cantalamessa pentru Postul Mare 2010
În această meditaţie vrem să reflectăm asupra preotului ca împarţitor al tainelor lui Dumnezeu, înţelegând, de data aceasta, prin "taine" semnele concrete ale harului, sacramentele. Nu ne putem opri asupra tuturor sacramentelor, ne limităm la sacramentul prin excelenţă care este Euharistia.

[Cititi restul articolului...]

08
Laicii nu sunt (doar) colaboratorii preoţilor
Papa Benedict al XVI-lea le-a spus credincioşilor dintr-o parohie romană că este nevoie de o schimbare de mentalitate, pentru a-i vedea pe laici ca şi coresponsabili pentru Biserică, nu doar ca simpli colaboratori ai clerului. Afirmaţia a fost făcută astăzi, când a celebrat Liturghia în parohia San Giovanni della Croce in Colle Salario din nordul Diecezei de Roma.

[Cititi restul articolului...]

06
Prima predică a părintelui Cantalamessa pentru Postul Mare 2010
Domnul îmi dă harul să fiu martor al harului extraordinar care se revelează pentru Biserică în acest An al Sfintei Preoţii. Nu se numără zilele de reculegere ale clerului care se ţin în diferite părţi ale lumii. La unele din aceste zile de reculegere, organizate la Manila de către conferinţa episcopală din Filipine, în ianuarie, au luat parte 5.500 de preoţi şi 90 de episcopi. Au fost, după cum a spus cardinalul de Manila, noi Rusalii. În timpul unei ore de adoraţie condusă, la invitaţia predicatorului, toată acea întindere imensă de preoţi în haine albe a strigat într-un singur glas: "Lord Jesus, we are happy to be your priests": "Doamne Isuse, suntem fericiţi că suntem preoţii tăi!"

[Cititi restul articolului...]

03
Reînnoirea Carismatică Catolică din Transilvania
La începutul anilor ’90 a început să se dezvolte Reînnoirea Carismatică Catolică din Ardeal. Câteva persoane, care au experimentat efuziunea Duhului Sfânt, au început să se întâlnească în mod sistematic, pentru a-l lăuda împreună pe Dumnezeu, pentru a se ruga împreună. La început se întâlneau cel mai adesea în casele lor, iar mai apoi au găsit spaţiu în parohii, inserându-se astfel şi mai mult în viaţa parohiilor şi a Bisericii.
După anul 2000 s-a înfiinţat Consiliul Reînnoirii Carismatice Catolice din Ardeal

[Cititi restul articolului...]

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania