14 noiembrie 2018
View Archive

Entries for decembrie 2011

24
A patra predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
Încheiem astăzi reflecţiile noastre despre evanghelizare. Am încercat să reconstruiesc până acum trei mari valuri evanghelizatoare în istoria Bisericii. Se puteau aminti desigur alte mari acţiuni misionare, ca aceea din Orient începută de sfântul Francisc Xaveriu în secolul al XVI-lea, sau ca aceea din continentul african în secolul al XIX-lea prin activitatea lui Daniele Comboni, a cardinalului Guglielmo Massaia şi a atâtor altora. Există totuşi un motiv pentru alegerea făcută care sper că a reieşit din reflecţiile desfăşurate.
Ceea ce schimbă şi distinge diferitele valuri evanghelizatoare amintite nu este obiectul vestirii - "credinţa, transmisă sfinţilor o dată pentru totdeauna", aşa cum o numeşte Scrisoarea lui Iuda - ci destinatarii ei, respectiv lumea greco-romană, lumea barbară şi lumea nouă, continentul american.

[Cititi restul articolului...]

21
A treia predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
În urmă cu patru zile, la 12 decembrie, continentul american a celebrat sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de Guadalupe care în Mexic este şi sărbătoare de poruncă. Este o coincidenţă fericită pentru a vorbi, în această meditaţie, despre al treilea mare val evanghelizator în istoria Bisericii, acela care a urmat după descoperirea lumii noi.

[Cititi restul articolului...]

13
A doua predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
Sfinte Părinte, Venerabili Părinţi, fraţi şi surori, în această meditaţie aş vrea să vorbesc despre al doilea mare val de evanghelizare în istoria Bisericii, acela care a urmat după prăbuşirea imperiului roman şi după amestecarea popoarelor provocată de invaziile barbare, tot cu scopul practic de a vedea ce putem învăţa din el pentru ziua de astăzi.

[Cititi restul articolului...]

06
Prima predică de Advent a Părintelui Raniero Cantalamessa
Ca răspuns la apelul Sfântului Părinte pentru o reînnoită angajare de evanghelizare şi ca pregătire pentru Sinodul Episcopilor din anul 2012 despre aceeaşi temă, îmi propun să găsesc, în aceste meditaţii de Advent, patru valuri de nouă evanghelizare în istoria Bisericii, adică patru momente în care se asistă la o accelerare sau la o reluare a angajării misionare.

[Cititi restul articolului...]

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania