22 ianuarie 2018
Mărturii

       Această pagină conţine mărturii ale fraţilor şi surorilor care au experimentat  întâlnirea cu Domnul şi cu Duhul său Sfânt, prin slujirea Reînnoirii Carismatice Catolice.


      "Mi-am dat seama că El mă iubeşte şi mă acceptă"

      Mă numesc Iulian, am 26 de ani, sunt catolic şi m-am născut în Bucureşti. Înainte de a-l întâlni pe Isus cel viu în inima mea, eram o persoană negativistă, stresată, tristă, neliniştită, invidioasă pe cei din jur, plin de ură şi duşmănie. În viaţa mea era pe primul loc partea materială, banii, hainele scumpe, distracţiile, beţiile, dorinţele trupeşti.

     
      "Isus, Domnul vieţii mele"

      Mă numesc Tiziana Negoescu, m-am născut în Italia, am crescut în Franţa şi m-am căsătorit în România. Am 50 de ani şi am 2 fete. Sunt profesoară de limba franceză la Şcoala Americană. De la cea mai fragedă vârstă am simţit o mare tandreţe pentru Isus. Am învăţat să-L cunosc prin predicile preoţilor, duminica, la biserică, şi prin ceea ce am auzit la cateheză. Dar această cunoaştere a lui Dumnezeu era numai la nivel raţional. Nu făcusem cu adevărat experienţa prezenţei reale şi a iubirii lui Dumnezeu în viaţa mea. 

      
     
"Iubirea Tatălui"

      Mă numesc Viviana Vlad şi am 26 de ani. M-am nascut într-o familie ortodoxă, nu am primit o formare la viaţa de credinţă. Pe la 13 ani am simţit nevoia de a-l căuta pe Dumnezeu, aşa că am început să merg la biserică şi să caut o relaţie cu Dumnezeu. Dar pentru că eram singură pe acest drum, nu prea ştiam ce să caut… Mă rugam lui Isus pentru că pe El îl cunoşteam cel mai bine. De Duhul Sfant nu ştiam nimic, iar Dumnezeu Tatăl îmi inspira teamă (vedeam în biserică acele icoane în care Tatăl este ca un bătrân cu barbă şi o aureolă în formă de triunghi deasupra capului). Mi-era cam frică de El aşa cum mi-era frică de tata care venea să mă bată cu cureaua atunci când făceam prostii.


      "Renunţând la păcat am descoperit adevărata libertate"

      Mă numesc Angela şi locuiesc în Bucureşti. Totul a început într-o zi frumoasă de toamnă, când am participat la un Seminar de Viaţă Nouă în Duhul Sfânt. Nu m-a invitat nimeni aici (oricum, probabil, aş fi răspuns că nu am timp), însă Isus m-a chemat aşa cum a ştiut că mi se potriveşte mai bine. Frecventam Sf. Liturghie aproape în fiecare marţi la Biserica Italiană din centru, celebrată în cinstea Sf. Anton de Padova, iar într-o marţi la sfârşitul Liturghiei, preotul a făcut un mic anunţ cu privire la Seminarul ce avea să înceapă. Isus a decis atunci pentru mine că trebuie să încep o viaţă nouă şi am rămas la Seminar (eu personal, o făcusem din curiozitate).


      "Abia acum, la 31 de ani, l-am întâlnit pe Isus"

      "Târziu te-am iubit Doamne, târziu, dar nici acum nu sunt sigură că Te iubesc cu adevărat, dar de un lucru sunt convinsă profund, şi anume că Tu m-ai iubit dintotdeauna şi mă iubeşti neîncetat".
      Aşa începe istoria convertirii mele, a renaşterii la o viaţă spirituală nouă; chiar dacă în exterior dădeam impresia că trăiesc pentru Domnul, căci sunt o persoană consacrată, atitudinile şi comportamentul meu se forţau să fie în conformitate cu regula de viaţă pe care am ales să o trăiesc în mănăstire, dar în interiorul  meu eram moartă deja de mult. Trăiam o nemulţumire continuă, o stare de plictiseală, nu mai găseam nici un sens în viaţa mea, ba chiar în ultima perioadă nu mai aveam nici o relaţie cu persoanele, mă închideam din ce în ce mai mult în mine însămi, până ce am ajuns singură, singură.
 

       Când Dumnezeu cheamă


       "Isus Hristos mi-a salvat viaţa"

Newsletter
 
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


A 40-a Convocare Națională a Reînnoirii în Duhul Sfânt, la Rimini
20 aprilie 2017.

„Bucurați-vă: Domnul a înfăptuit! Strigați de bucurie: Domnul și-a arătat măreția” (cf. Isaia 44,23) este tema celei de-a 40-a Convocări Naționale a Grupurilor și a Comunităților Reînnoirii în Duhul Sfânt. A 40-a Convocare, din 2017, cade în a 50-a aniversare a nașterii Reînnoirii în lume. Se va desfășura în perioada 22-25 aprilie la Târgul din Rimini, Italia, și prevede un program bogat, o mare adunare de rugăciune și de evanghelizare în patru zile, în cursul cărora se vor alterna mărturii, conferințe, momente de rugăciune comunitară carismatică, cu o atenție specială acordată celor aflați în suferință, celebrări euharistice, „Rugul aprins al milostivirii” dedicat tinerilor, familiilor și preoților.


A patra predică de Postul Mare 2017 a părintelui Raniero Cantalamessa
4 aprilie 2017.

Am reflectat în primele două meditaţii de Postul Mare despre Duhul Sfânt care ne introduce la adevărul deplin despre persoana lui Cristos, făcându-ne să-l proclamăm Domn şi Dumnezeu adevărat. În ultima meditaţie am trecut de la cine este Cristos la ce face Cristos, de la persoana sa la acţiunea sa, şi îndeosebi cu privire la misterul morţii sale răscumpărătoare. Astăzi ne propunem să medităm despre misterul învierii sale şi al învierii noastre.


A treia predică de Postul Mare 2017 a părintelui Raniero Cantalamessa
27 martie 2017.

În precedentele două meditaţii am încercat să arătăm cum Duhul Sfânt ne introduce la „adevărul deplin” despre persoana lui Cristos, făcându-ni-l cunoscut ca „Domn” şi ca „Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat”. În meditaţiile care au mai rămas atenţia noastră, de la persoană se mută asupra acţiunii lui Cristos, de al existenţă la acţiune. Vom încerca să arătăm cum Duhul Sfânt luminează misterul pascal şi în primul rând, în această meditaţie, misterul morţii sale şi al morţii noastre.


A doua predică de Postul Mare 2017 a părintelui Raniero Cantalamessa
27 martie 2017.

Continuăm, în această meditaţie, reflecţia despre rolul Duhului Sfânt în cunoaşterea lui Cristos. În această privinţă nu se poate să nu fie amintită o dovadă în desfăşurare astăzi în lume. Există de mult timp o mişcare numită a „Evreilor mesianici”, adică a evreilor-creştini. („Cristos” şi „creştin” nu sunt decât traducerea greacă a ebraicului Mesia şi mesianic!). O estimare aproximativă vorbeşte despre 150 de mii de aderenţi, împărţiţi în grupe şi asociaţii diferite între ele, răspândiţi mai ales în Statele Unite, în Israel şi în diferite naţiuni europene.


Buletin ICCRS

 

Efuziunea Duhului Sfant
Profeti in Reinnoire
Îndrumarea spirituală

 

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania