20 mai 2019
Mărturii

       Această pagină conţine mărturii ale fraţilor şi surorilor care au experimentat  întâlnirea cu Domnul şi cu Duhul său Sfânt, prin slujirea Reînnoirii Carismatice Catolice.


      "Mi-am dat seama că El mă iubeşte şi mă acceptă"

      Mă numesc Iulian, am 26 de ani, sunt catolic şi m-am născut în Bucureşti. Înainte de a-l întâlni pe Isus cel viu în inima mea, eram o persoană negativistă, stresată, tristă, neliniştită, invidioasă pe cei din jur, plin de ură şi duşmănie. În viaţa mea era pe primul loc partea materială, banii, hainele scumpe, distracţiile, beţiile, dorinţele trupeşti.

     
      "Isus, Domnul vieţii mele"

      Mă numesc Tiziana Negoescu, m-am născut în Italia, am crescut în Franţa şi m-am căsătorit în România. Am 50 de ani şi am 2 fete. Sunt profesoară de limba franceză la Şcoala Americană. De la cea mai fragedă vârstă am simţit o mare tandreţe pentru Isus. Am învăţat să-L cunosc prin predicile preoţilor, duminica, la biserică, şi prin ceea ce am auzit la cateheză. Dar această cunoaştere a lui Dumnezeu era numai la nivel raţional. Nu făcusem cu adevărat experienţa prezenţei reale şi a iubirii lui Dumnezeu în viaţa mea. 

      
     
"Iubirea Tatălui"

      Mă numesc Viviana Vlad şi am 26 de ani. M-am nascut într-o familie ortodoxă, nu am primit o formare la viaţa de credinţă. Pe la 13 ani am simţit nevoia de a-l căuta pe Dumnezeu, aşa că am început să merg la biserică şi să caut o relaţie cu Dumnezeu. Dar pentru că eram singură pe acest drum, nu prea ştiam ce să caut… Mă rugam lui Isus pentru că pe El îl cunoşteam cel mai bine. De Duhul Sfant nu ştiam nimic, iar Dumnezeu Tatăl îmi inspira teamă (vedeam în biserică acele icoane în care Tatăl este ca un bătrân cu barbă şi o aureolă în formă de triunghi deasupra capului). Mi-era cam frică de El aşa cum mi-era frică de tata care venea să mă bată cu cureaua atunci când făceam prostii.


      "Renunţând la păcat am descoperit adevărata libertate"

      Mă numesc Angela şi locuiesc în Bucureşti. Totul a început într-o zi frumoasă de toamnă, când am participat la un Seminar de Viaţă Nouă în Duhul Sfânt. Nu m-a invitat nimeni aici (oricum, probabil, aş fi răspuns că nu am timp), însă Isus m-a chemat aşa cum a ştiut că mi se potriveşte mai bine. Frecventam Sf. Liturghie aproape în fiecare marţi la Biserica Italiană din centru, celebrată în cinstea Sf. Anton de Padova, iar într-o marţi la sfârşitul Liturghiei, preotul a făcut un mic anunţ cu privire la Seminarul ce avea să înceapă. Isus a decis atunci pentru mine că trebuie să încep o viaţă nouă şi am rămas la Seminar (eu personal, o făcusem din curiozitate).


      "Abia acum, la 31 de ani, l-am întâlnit pe Isus"

      "Târziu te-am iubit Doamne, târziu, dar nici acum nu sunt sigură că Te iubesc cu adevărat, dar de un lucru sunt convinsă profund, şi anume că Tu m-ai iubit dintotdeauna şi mă iubeşti neîncetat".
      Aşa începe istoria convertirii mele, a renaşterii la o viaţă spirituală nouă; chiar dacă în exterior dădeam impresia că trăiesc pentru Domnul, căci sunt o persoană consacrată, atitudinile şi comportamentul meu se forţau să fie în conformitate cu regula de viaţă pe care am ales să o trăiesc în mănăstire, dar în interiorul  meu eram moartă deja de mult. Trăiam o nemulţumire continuă, o stare de plictiseală, nu mai găseam nici un sens în viaţa mea, ba chiar în ultima perioadă nu mai aveam nici o relaţie cu persoanele, mă închideam din ce în ce mai mult în mine însămi, până ce am ajuns singură, singură.
 

       Când Dumnezeu cheamă


       "Isus Hristos mi-a salvat viaţa"

Newsletter
 
Papa Francisc: Duhul Sfânt să fie protagonistul vieții noastre!
2 mai 2019.
Duhul Sfânt ne face să înviem din starea de limitare și de moarte – a explicat Papa Francisc la predica de la Sfânta Liturghie celebrată marți, 30 aprilie a.c., în capela Casei Santa Marta, din Vatican.
Prima predică de Postul Mare 2019 a părintelui Raniero Cantalamessa
18 martie 2019.
Continuând reflecţia începută în Advent despre versetul din psalm: „Sufletul meu e însetat de Dumnezeul cel viu” (Ps 42,2), în această primă predică de Postul Mare aş vrea să meditez cu voi despre condiţia esenţială pentru „a-l vedea” pe Dumnezeu. Conform lui Isus, ea este curăţia inimii: „Fericiţi cei curaţi cu inima, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu” (Mt 5,8), spune într-una din fericirile sale.
Un nou organism pentru Reînnoirea Carismatică la nivel internațional
5 noiembrie 2018.
Sfântul Scaun înființează un nou organism care să ofere "o slujire nouă, unică și internațională nevoilor Mișcării Catolice de Reînnoire Carismatică în cadrul Bisericii".
Preoții Diecezei de Chișinău s-au întâlnit cu Salvatore Martinez
27 septembrie 2018.
După celebrarea jubileului reînnoirii în Duhul Sfânt la Catedrala din Chișinău, luni, 24 septembrie 2018, a fost sărbătorită, la sediul Rinnovamento nello Spirito din Chișinău, și ziua spiritualității, alături de Preasfințitul Anton Coșa și preoții din Dieceză.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.

Buletin ICCRS

 

Efuziunea Duhului Sfant

 

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2009 Reînnoirea Carismatica Catolica Romania